Hlavní obsah

Bayern chce naštvaného Ribéryho. To Bale s Ronaldem budou spíše bránit

Už dnes večer se proti sobě postaví největší útočná esa světového fotbalu. Na straně Bayernu Mnichov to budou Franck Ribéry s Arjenem Robbenem, proti nim hráči Realu Madrid Cristiano Ronaldo a Gareth Bale. Jeden z nich dost možná rozhodne semifinálovou odvetu Ligy mistrů, kterou od 20:45 hodin hostí Allianz arena (živě na Prima Cool, on-line na Sport.cz). Zatímco oba hráči Bílého baletu se večer zaměří především na bránění těsného náskoku 1:0 a rychlé brejky, Ribéry s Robbenem budou dobývat zaparkovaný autobus v šestnáctce Bílého baletu.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Gareth Bale z Realu Madrid nabírá rychlost v utkání s Bayernem Mnichov.

Článek

S výkonem francouzského křídelníka stojí a padá ofenziva Bayernu. Ve středu neměl Ribéry na Santiago Bernabéu svůj večer a za nepřesvědčivý výkon to po utkání pěkně slízl. V sobotu zase v bundeslize exceloval a byl hlavním strůjcem výhry 5:2 nad Brémami.

„Franck hrál skvěle. Přesně takového ho v odvetě potřebujeme - agresivního, naštvaného, energického. Jedině tak ze sebe vydá to nejlepší," řekl před zápasem trenér bavorského celku Pep Guardiola. „Celý tým stojí za Franckem. Vždy se snaží hrát co nejlépe. Je to skvělý fotbalista," odvracel kritiku Arjen Robben, další z útočných es mnichovského týmu.

Zcela fit už by v dnešním utkání měli být i hvězdy Realu Madrid - Cristiano Ronaldo a Gareth Bale. Portugalec sice doma odehrál 73 minut, ale stále ho limitovaly potíže s kolenem. Velšan měl virózu, a tak naskočil místo Ronalda jen na 17 minut. „Ale už jsem v pořádku. Absolvoval jsem několik tréninků a cítím se dobře," tvrdil Bale na předzápasové tiskové konferenci.

Ofenzivní klenoty Bayernu vs. hvězdy Realu v letošní Lize mistrů:
Arjen Robben9 zápasů4 góly
Franck Ribéry9 zápasů3 góly (1 penalta)
Mario Mandžukič9 zápasů3 góly
Cristiano Ronaldo9 zápasů14 gólů (1 penalta)
Gareth Bale10 zápasů5 gólů
Karim Benzema9 zápasů5 gólů

Oba fotbalisté Realu se chystají na to, že v Allianz areně budou spíše bránit hubený náskok 1:0 z Madridu. Nicméně hra na brejky by jim měla vyhovovat. „Moc rádi útočíme, ale na Bayernu nás čeká mnohem těžší zápas, než doma. Asi budeme často pomáhat defenzivě, domácí budou tlačit už od prvních minut. Ve finále ještě nejsme, jsme však připraveni podat maximální výkon," dodal Bale.

Velšský středopolař očekává, že dostane příležitost na pravém křídle sestavy Realu a svede množství soubojů s mladým obráncem Bayernu Davidem Alabou. „Určitě je to skvělý bek, takže to mezi námi bude opravdu velká bitva," prohlásil Bale. „Na soupeře se nedívám. Chceme postoupit do Lisabonu, to je náš sen. Fanoušci nás poženou dopředu, věřím, že tenhle těžký zápas zvládneme," kontroval Alaba.

Čtveřici fotbalistů hrozí, že v případě udělení žluté karty přijdou o lisabonské finále. V dresu Bayernu si musí dát pozor útočník Mario Mandžukič, žlutý kartonek by nerada viděla i trojice z Realu Xabi Alonso, Asier Illarramendi a Sergio Ramos. Úterní odveta začíná v tradičních 20:45 hodin, na Sport.cz sledujte podrobnou on-line reportáž.

Zvládne Bayern Mnichov semifinálovou odvetu Ligy mistrů?
Ano, vyhraje a zajistí si postup do finále
33 %
Ne, Real Madrid si postup pohlídá
67 %
Celkem hlasovalo 8628 čtenářů.

Reklama