Hlavní obsah

Je Čech fit na odvetu Ligy mistrů s Atlétikem? Mourinho to popírá

Aktualizováno

Zasáhnou brankář Petr Čech i jeho spoluhráči z Chelsea John Terry, Eden Hazard a Samuel Eto‘o do středečního zápasu Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid? Fotbalisté Blues se podle úterních zpráv z ostrovů zapojili do tréninku londýnského celku a Čech dokonce televizní stanici Sky Sports potvrdil, že je na semifinálovou odvetu připraven. Trenér José Mourinho nicméně později vyloučil, že by Čech mohl nastoupit.

Foto: Darren Staples, Reuters

Lékařka Chelsea doprovází zraněného Petra Čecha z hrací plochy v úvodním semifinále Ligy mistrů na stadiónu Vicenteho Calderóna v Madridu.

Článek

Česká brankářská jednička si v úvodním měření sil s madridským celkem (0:0) po nešťastné kolizi s Raúlem Garcíou poranila rameno a podle prvních informací pro ni skončila sezóna. Jenže od té doby Chelsea bližší zprávy ohledně zdravotního stavu své jedničky nezveřejnila. Stačil se tedy Čech v rekordně krátké době stihl uzdravit? V úterý znovu trénoval se svými spoluhráči a podle britské stanice Sky Sports může ve středu na Stamford Bridge hájit branku Blues v odvetě semifinále Ligy mistrů.

Na otázku reportéra, zda je český brankář na duel s Atlétikem fit, Čech odpověděl: „Samozřejmě." Chvíli trénoval s týmem, pak odděleně. Na bolavé rameno příliš nepadal.

Novinář deníku Guardian Dominic Fifield, který trénink sledoval, nevěřil, že by Čech mohl ve středu chytat. Podle něj šlo jen o další z psychologických her trenéra Mourinha, aby se do světa dostala zpráva, že jsou všichni hráči Chelsea připraveni v případě potřeby naskočit.

To nepřímo potvrdil i Mourinho na večerní tiskové konferenci: "Všichni naši hráči jsou připraveni a chtějí hrát, i když mají nějaké zdravotní problémy. Je to však velmi důležitý zápas, a proto mohou hrát jen ti, kteří jsou stoprocentně připravení. Je jasné, že zdravotní stav nedovolí Petrovi nastoupit," prohlásil Mou.

Chelsea zřejmě může počítat s obráncem Johnem Terrym. Ten si v prvním duelu na Atlétiku poranil kotník a původně se hovořilo až o měsíční pauze. Také anglický stoper se však dal rychle do pořádku.

V přípravě se objevili i další tři marodi ze soupisky Chelsea: obránce John Terry, jenž si v prvním duelu na Atlétiku poranil kotník a původně se hovořilo až o měsíční pauze. Trénovali také Eden Hazard a Samuel Eto'o. Kamerunský útočník měl problémy s kolenem, belgický záložník nehrál tři týdny kvůli zraněnému lýtku.

Bude Petr Čech chytat v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid?
Ano
71,5 %
Ne
28,5 %
Celkem hlasovalo 9083 čtenářů.

Reklama

Související témata: