Hlavní obsah

Baroš: Mrzelo by mne, kdybych nenastoupil

ISTANBUL

Český fotbalista Milan Baroš trpí při představě, že by nezasáhl ve středu večer v Istanbulu do finále Ligy mistrů proti AC Milán. Střelecký král posledního mistrovství Evropy nemá pod španělským trenérem Benítezem v Liverpoolu na růžích ustláno a mluví se o jeho odchodu z klubu. To ale nyní Baroš neřeší a v rozhovoru pro deník Právo se svěřil, jak se připravuje na finále.

Článek

Jak vypadaly poslední dny před finále? Po skončení Premier League trenér přidal v přípravě na intenzitě, abychom si zlepšili fyzickou kondici. Dal nám do těla, což jsme potřebovali. V pondělí jsme přiletěli do Istanbulu a v úterý absolvovali oficiální trénink.

Byly tréninky nějak výjimečné? Každý den v nich bylo něco o Milánu. Samozřejmě jsme se připravovali na to, v čem jsou soupeřovy přednosti a v čem je zranitelný. Video si však nechal kouč až na úterý.

Takže co před utkáním o soupeři víte? Že to je velmi silné a kvalitní mužstvo, plné velkých hvězd. Má vynikající obranu, i když věkově ne právě nejmladší. Jejich defenzívní systém je propracovaný do detailu. Umí však dobře brejky a standardní situace. Kaká a Ševčenko jsou velice nebezpeční v útoku, ale pozor si musíme dát na všechny hráče v poli. Výborně bránit, ale hlavně zaútočit a udeřit dokáže každý z nich. Určitě jsou favority.

Má váš soupeř nějakou slabinu? Eindhoven ukázal, že když se na ně vlítne a hraje se v tempu, jsou porazitelní. Pochopitelně to chce mít i kus štěstí v zakončení. Milán je favoritem, my můžeme jen překvapit, podobně jako v semifinále s Chelsea, kdy se nám to povedlo.

A budete hrát také v červených dresech, v nichž Liverpool ještě finále neprohrál... To jsem nevěděl. Skvělé, hlavně aby to platilo. Finále nebude o barvě dresů, ale je to hezká legenda.

Umíte si představit, že by Liverpool vyhrál a vy jste vstřelil rozhodující gól? To by bylo krásné, ale představa a realita bývají často hodně odlišné. Pro mne by bylo vrcholem kariéry, kdybych pohár zvedl nad hlavu. Zahrát si takové finále je klukovským snem. Nejdůležitější ale je, abychom vyhráli, a v tom případě bude jedno, kdo dá gól -jestli já nebo na konci penaltového rozstřelu brankář Dudek.

Budete mít v hledišti tradiční podporu z Vigantic? Určitě, ale přijedou jen kamarádi, z rodiny nikdo.

Co vaše vztahy s Benítezem a jeho údajná výhrůžka, že vás ve finále nepostaví? O tom jsme spolu nemluvili. On nám konečnou sestavu oznámí až v den zápasu. Celou dobu jsem makal naplno. Věřím, že si zahraji. Mrzelo by mne, kdybych nenastoupil, finále Ligy mistrů můžete hrát třeba jen jednou za život. Cítím se v dobré formě.

Prý vás chce trenér vyměnit do Valencie... Četl jsem to, ale tohle teď neřeším, maximálně se soustředím na finále a doufám, že nastoupím.

Reklama

Související témata: