Hlavní obsah

Ancelotti se radoval jako malý kluk: Real mě nikdy nepřestane překvapovat

Mnichov/Praha

Poosmé se Carlo Ancelotti postavil jako kouč proti Bayern Mnichov a opět neprohrál. Naopak. V Allianz Areně Real Madrid mnichovského giganta doslova zničil. Nejenže obhájce trofeje v úterní odvetě semifinále Ligy mistrů nepustil do vážnější šance, ale dal mu čtyři góly. To se Bayernu v jeho pevnosti nikdy nestalo... Celkově s Realem prohrál 0:5.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti se raduje po vítězství 4:0 v Allians Areně.

Článek

„Bayern jsem už porazil vícekrát, ale tohle byl můj nejlepší zápas v trenérské kariéře,“ rozplýval se Carlo Ancelotti po utkání. „Všem hráčům patří velký dík za jejich výkon. Znovu se potvrdilo, že když pracujeme zodpovědně jako tým a přidáme k tomu kvalitu, funguje to dokonale a můžeme porazit kohokoliv. Postup do finále byl náš cíl, ten jsme splnili, nyní můžeme dál jít za splněním největšího přání fanoušků a celého Realu - desátý triumf v této největší klubové soutěži,“ dodal.

Ancelotti věřil, že Real může v Mnichově vyhrát... „Ale takhle? Tohle mužstvo mě nepřestane překvapovat. Sergio Ramos potvrdil, že je nejlepší obránce na světě a svůj geniální výkon ozdobil dvěma góly. Skvělí byli i ostatní, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale se obětovali pro tým tím, jak zodpovědně bránili a dokázali bleskově vyrazit k brejkům. A Ronaldovy góly? Paráda! Jediným smutným je Xabi Alonso, který si kvůli žlutým kartám nezahraje finále, ale patří k nám, je to velký hráč,“ chválil Ancelotti svoje svěřence.

Koho by chtěl ve finále, neřekl... „Nevím, jestli Chelsea, nebo Atlético. To teď opravdu neřeším. Podstatné pro mne je, že jsme tam my,“ pravil s úsměvem.

Byli jsme špatní, přiznal Guardiola

Kouč Bayernu Josep Guardiola těžko zastíral obrovské zklamání. Bayern věřil, že jednogólovou prohru z Madridu smaže a postoupí. „Hráli jsme špatně. Jedna věc je, že držíte míč, ale podstatné je toho využít a dát góly. My jsme měli minimu šancí, v Madridu jsme jich měli víc. To, čím jsme postoupili přes Arsenal a Manchester United, proti Realu vůbec nefungovalo a my jsme nevěděli, co s tím. Porážka je velmi krutá. Nesplnili jsme náš cíl a ještě prohráli tak obrovským rozdílem,“ říkal novinářům.

„Cítíme obrovské zklamání, ale říct nyní, co všechno bylo špatně, kde byly hlavní příčiny našeho vyřazení, je příliš brzy. Musíme si vše zanalyzovat. Jedno je ale jasné. Real se výborně připravil, což ukázal už první zápas. V odvetě pak tvrdě trestal naše chyby. Na této nejvyšší evropské úrovni to ale lze předpokládat. My jsme se s tím nedokázali vyrovnat,“ konstatoval Guardiola s tím, že se hráči musí co nejdříve dostat z deprese. „Cíl jsme nesplnili, ale musíme pokračovat, život jde dál,“ pravil kouč Bayernu, na něhož se snesla obrovská vlna kritiky nejen od legendy Bayernu Franze Beckenbauera, který jeho „Tiky Taka“ kritizuje už od jeho příchodu do klubu.

Kdo bude soupeřem Realu Madrid ve finále Ligy mistrů?
Atlético Madrid
42,4 %
Chelsea
57,6 %
Celkem hlasovalo 9438 čtenářů.

Reklama

Související témata: