Hlavní obsah

Nebyl jsem posedlý rekordem, chci Ligu mistrů vyhrát, vyhlásil Ronaldo

Mnichov

Odškrtnuto, vyřízeno, další rekord mám už jen sám pro sebe... Portugalec Cristiano Ronaldo přispěl dvěma góly k devastaci Bayernu Mnichov na jeho hřišti (4:0) a postupu Realu Madrid do finále fotbalové Ligy mistrů po dvanácti letech. Devětadvacetiletý kanonýr a držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa za loňský rok je teď se šestnácti brankami v jedné sezóně rekordmanem soutěže.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Útočník Realu Cristiano Ronaldo vstoupil díky dvěma gólům proti Bayernu do historie.

Článek
Fotogalerie

Do úterního večera držel rekord spolu s dalšími dvěma střelci. Lionel Messi (Barcelona, 2011/12) a José Altafini (AC Milán, 1962/63 v PMEZ) také nasázeli za ročník 14 gólů. To však bylo rodákovi z Madeiry málo. Teď už na Cristiana Ronalda a jeho šestnáct tref v Lize mistrů nikdo nemá.

„Jsem pochopitelně šťastný, že jsem vytvořil další rekord. Ale nebyl jsem jím posedlý," citují oficiální stránky Evropské fotbalové unie (UEFA) slova neudržitelného střelce.

„Nezbláznil bych se, kdyby to nevyšlo," ujišťuje kapitán portugalské reprezentace.

Samotné finále, v němž si Bílý balet 24. května v Lisabonu zahraje buď s Chelsea, nebo městským rivalem Atlétikem Madrid, je pro Ronalda víc.

Na soupeři nezáleží, jsme nejlepší v Evropě...

„K rekordu mi pomohl celý tým. Jako teď Bale, který mi ideálně nahrál. Jsem samozřejmě za rekord šťastný, ale hlavní pro mě je postup do finále. Chci Ligu mistrů vyhrát," vyhlašuje populární CR7.

Soupeře určí Realu večerní odveta druhého semifinále v Londýně. Chelsea v prvním duelu remizovala na hřišti Atlétika 0:0. Ronaldo však nedal najevo, koho by bral raději.

„Jdeme si užít finále a pokusíme se v něm zvítězit. Na hřišti snad ukážeme, že jsme favorité, i když před zápasem je to vždy 50 na 50. Zvláště to platí před finálovými souboji a nezáleží, kdo v nich nastupuje. Uděláme maximum, abychom dokázali, že jsme nejlepší v Evropě," vyhlašuje úřadující nejlepší fotbalista na světě.

Reklama