Hlavní obsah

Chelsea - Atlético 1:3Liga mistrů uvidí španělské finále. Atlético otočilo duel na Chelsea a slaví postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Torres 1 : 0
44. Adrián 1 : 1
60. Costa (penalta) 1 : 2
72. Turan 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Letošní finále Ligy mistrů bude ryze španělskou záležitostí. Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili v odvetném semifinálovém duelu na hřišti Chelsea 3:1 a po bezbrankové remíze z úvodního utkání si zajistili účast v lisabonském finále, v němž se 24. května střetnou v městském derby s Realem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Atlétika Madrid Adrián López slaví gól proti Chelsea v odvetném semifinálovém duelu Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Brankář Chelsea Petr Čech, jenž kvůli vykloubenému ramenu nedochytal první zápas, přes účast na úterním tréninku očekávaně nebyl ani na lavičce, kde zůstal obránce Tomáš Kalas. V základní sestavě Blues naopak nastoupili další rekonvalescenti Terry a Hazard.

Atlético mohlo jít na stadiónu Stamford Bridge do vedení už po čtyřech minutách, když Kokeho nepovedený centr překvapil veterána Schwarzera a odrazil se od břevna. Na druhé straně Luizovy efektní nůžky těsně minuly tyč.

Chelsea ukončila bezbrankový stav semifinále v 36. minutě. Akci Williana a Azpilicuety pohotově zakončil tečovanou střelou Torres, odchovanec a bývalý kapitán Atlétika.

Rojiblancos však dokázali minutu před pauzou vyrovnat. Juanfranův míč z pravé strany před Schwarzerem minuli dva bránící hráči a neobsazený Adrián se trefil do horního růžku.

Atlético dokonalo obrat

Krátce po změně stran o sobě dal poprvé vědět gólman Atlétika a kmenový hráč Chelsea Courtois, když vyrazil Terryho hlavičku. Lídr španělské ligy po hodině hry skóre otočil. Střídající Eto'o fauloval v šestnáctce Diega Costu, který následnou penaltu s přehledem proměnil.

Po Luizově tyči a dalším pohotovém zákroku Courtoise pak madridské mužstvo definitivně rozhodlo. Po dalším Juanfranově centru trefil Arda Turan hlavou břevno a pak sám z dorážky skóroval.

Domácí tak ukončili šestnáctizápasovou sérii bez porážky se španělskými soupeři a nebudou mít šanci navázat na triumf v Lize mistrů z roku 2012. Atlético ani ve dvanáctém utkání v tomto ročníku Champions League neprohrálo. Finále elitní evropské soutěže si zahraje poprvé od roku 1974.

Odvetný zápas semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Chelsea FC - Atlético Madrid 1:3 (1:1)
Branky: 36. Torres - 44. Adrián, 60. Diego Costa z pen., 72. Arda Turan. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Di Liberatore (všichni It.). ŽK: Cahill - Diego Costa, Adrián. Diváci: 38.000. První zápas: 0:0, postoupilo Atlético.
Chelsea: Schwarzer - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole (54. Eto'o) - Ramires, Luiz - Willian (77. Schürrle), Hazard, Azpilicueta - Torres (67. Ba). Trenér: Mourinho.
Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís - Tiago, Mario Suárez - Koke, Arda Turan (84. Cristian Rodríguez) - Adrián (66. Raúl García), Diego Costa (76. Sosa). Trenér: Simeone.
Který tým vyhraje letos Ligu mistrů?
Atlético Madrid
36,5 %
Real Madrid
63,5 %
Celkem hlasovalo 8524 čtenářů.

Reklama

Související témata: