Hlavní obsah

Chelsea vyřadil její kmenový brankář a Mourinho jen žasl: Courtois byl neuvěřitelný

Londýn

Měl šanci jako první kouč vyhrát fotbalovou Ligu mistrů s třemi různými kluby. Zatímco s Portem a Interem Milán to José Mourinho dokázal, s Chelsea jako by mu nebyl triumf souzen. Blues si sice přivezli z Madridu nadějnou plichtu 0:0, domácí semifinálovou odvetu s Atlétikem ovšem prohráli 1:3 a finále se změnilo v madridské derby. Podle Mourinha o tom rozhodl skvělý Thibaut Courtois, gólman patřící Chelsea, který už od roku 2011 hostuje v Atlétiku...

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Atlétika se radují z postupu do finále Ligy mistrů. Druhý zprava je rozradostněný brankář madridského týmu Thibaut Courtois.

Článek
Fotogalerie

Během sezóny do Londýna vzkazoval, že se na Stamford Bridge vrátí jen tehdy, pokud bude jedničkou. Duel Petr Čech versus Thibaut Courtois měl být tedy přímým soubojem kdo s koho. Brzy z něj sešlo, protože český gólman se v Madridu zranil. A jednadvacetiletý Belgičan se šance chopil. Byl ústřední postavou odvety.

„Nemyslím si, že soupeř byl lepší než my. Zápas jsme kontrolovali, jenže pak přišla kritická chvíle. Courtois je neuvěřitelně zachránil při šanci Johna Terryho a za to nás potrestali. Do té doby přitom byl na hřišti jen jeden tým. Měli brankáře, který byl rozdílový, a ještě inteligentního útočníka. Proto postoupili," líčil zklamaný José Mourinho, jak Chelsea vyřadil její kmenový gólman.

Atlétiko obdivuje. „Gratulujeme jim. Je to skutečný tým a je fantastické, co předvádějí ve španělské lize," poukázal Mourinho.

Pyšný na své hráče

Portugalec byl zklamaný, ale zároveň pyšný na své hráče. „Nemůžu je kritizovat, snaží se na všech frontách. Máme problémy se zraněními, tresty a hráči, kteří nejsou na pohárové soupisce. Přesto jsme mohli jít do vedení 2:1 a už bychom jej neztratili," litoval.

„Další sezóna bude lepší než letošní. To je náš cíl. Naši mladí hráči se posunou a doufejme, že přijde také pár posil," věří Mourinho.

Jednou z nových tváří má být právě onen „inteligentní útočník" Diego Costa, možná výměnou za Fernanda Torrese, odchovance Atlétika. Oba forvardi ve středu vstřelili po jednom gólu.

Který tým nakonec uspěje ve finále a ovládne letošní ročník Ligy mistrů?
Atlético Madrid
38,5 %
Real Madrid
61,5 %
Celkem hlasovalo 23122 čtenářů.

Reklama

Související témata: