Hlavní obsah

Trenér Atlétika slavil postup ve velkém stylu: Hráči mají pořádné ‚koule‘, tvrdil Simeone

Londýn

Podařil se mu obrovský úspěch, své Atlético Madrid dovedl po dlouhých 40 letech znovu do finále nejprestižnějšího evropského poháru. Diego Simeone prožíval odvetu semifinále Ligy mistrů na Stamford Bridge hodně emotivně, ostatně jako každý jiný zápas, při kterém netrpělivě pobíhá a gestikuluje u lavičky madridského celku. Středeční výhru 3:1 a postup do finále milionářské soutěže si Argentinec na Stamford Bridge náležitě vychutnal.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Radost dvou Diegů - trenér Atlétika Madrid Simeone a útočník Costa slaví postup do finále Ligy mistrů přes Chelsea.

Článek
Fotogalerie

A hráči španělského celku měli co slavit s ním. Atlético prožívá skvělou sezónu, navíc se přiblížilo druhé velké trofeji - ušatý pohár, stejně jako trofej pro vítěze La Ligy, má nadosah.

Klíčovým momentem středeční odvety byla podle Simeoneho chvíle, kdy hosté rychle odpověděli na vedoucí gól Fernanda Torrese. „Náš první gól byl nesmírně důležitý a stejně i dobře zachycený úvod druhého poločasu. To byly klíčové momenty. Všechno, co se tady událo, bylo výsledkem velké kolektivní práce i toho, že se všichni hnali za stejným cílem. Jsem šťastný, hlavně za naše fanoušky," rozplýval se čtyřiačtyřicetiletý trenér.

S Atlétikem se v milionářské soutěži na startu letošní sezóny příliš nepočítalo. Nikdo nečekal, že Colchoneros budou hrát o prestižní trofej. Simeone, přezdívaný El Cholo (míšenec - pozn. red.), však odvedl kus kvalitní práce, své svěřence zdravě nabudil, zachoval si pokoru a výsledky se brzy dostavily.

Argentinský trenér v euforii po středečním vítězství s trochou nadsázky zároveň poděkoval matkám svých hráčů. „Chci poděkovat matkám těchto hráčů za to, že porodily syny s pořádnými ‚koulemi'," tvrdil Simeone, který jako hráč prošel Vélezem Sarsfield, Sevillou, Atlétikem Madrid, Interem Milán nebo Laziem Řím.

Nejlepší bude, když Courtois zůstane...

Simeone neopomenul individuálně pochválit i některé jedince - převážně brankáře Courtoise a tvůrce hry Kokeho. „Jsem rád, že právě Koke se enormně zlepšil. Chce zůstat v klubu a má před sebou velkou budoucnost. Vedení klubu pochopilo, že pro Courtoise bude nejlepší, když u nás setrvá," myslí si Simeone, ale druhou větou dodává: „Uvidíme, co bude v létě. Pokusíme se najít nejlepší možné řešení pro hráče i pro klub."

Poprvé v historii novodobé Ligy mistrů se ve finále střetnou dva městští rivalové. Doposud se v boji o trofej utkaly jen dva kluby ze stejné země (Real Madrid - Valencie, Manchester United - Chelsea a minulý rok Bayern s Dortmundem).

„Podle mě není výhodou ani nevýhodou čelit Realu. Známe je z ligy, je to silný klub a jsou zvyklí na tyto situace," předvídal ambiciózní Simeone. I když je mu teprve 44 let, jako trenér už vyhrál dva ligové tituly v Argentině (s Estudiantes a River Plate), před dvěma lety triumfoval s Atlétikem v Evropské lize i Superpoháru a minulý rok získal také Španělský pohár Copa del Rey.

Finálový duel Ligy mistrů se uskuteční v sobotu 24. května na Estádio da Luz v Lisabonu, domovském stadiónu Benfiky.

Který tým nakonec uspěje ve finále a ovládne letošní ročník Ligy mistrů?
Atlético Madrid
38,5 %
Real Madrid
61,5 %
Celkem hlasovalo 23122 čtenářů.

Reklama

Související témata: