Hlavní obsah

Gerrard: Myslel jsem, že brečet budeme my

PRAHA

Stejně jako před 21 lety vybojovali fotbalisté Liverpoolu nejcennější evropskou klubovou trofej v penaltovém rozstřelu. Ve středečním finále s AC Milán předvedli divákům v Istanbulu a milionům fanoušků po celém světě fantastický zvrat v zápase, když během šesti minut vymazali tříbrankové manko. Jejich nečekaně úspěšné tažení soutěží pak završil vítězným pokutovým kopem Vladimír Šmicer.

Článek

Povedl k obratu dal v 54. minutě kapitán Steven Gerrard. "Prohrávali jsme 0:3 a myslel jsem se, že po zápase budeme brečet my. Těžko něco říct, vůbec nedokážu popsat své pocity. Připadám si jako na vrcholku světa," prohlásil Gerrard.

Hráče Liverpoolu vyburcoval v šatně o přestávce španělský kouč Rafael Benítez. "Trenér nám řekl, abychom zvedli hlavy a snažili se dát rychle gól. Myslím, že to byl ten zlom," uvedl Gerrard podle agentury AP.

AC Milán byl považován za favorita utkání, první poločas mu vyšel nad očekávání, ale krátce po přestávce selhal. "Hráli jsme dobře, ale v těch šesti minutách nás postihlo šílenství. Něco takového si nedokážu vysvětlit. Není čas na lítost, omlouváme se, ale takový je fotbal," řekl kouč italského týmu Carlo Ancelotti.

Jeho protějšek Benítez dosáhl na metu nejvyšší v Lize mistrů hned ve své první sezoně na lavičce Liverpoolu, na níž vystřídal Francouze Gerarda Houlliera. "Slova nemohou vyjádřit to, jak se teď cítím," rozplýval se bývalý kouč Valencie, s níž vyhrál Pohár UEFA.

Také on zmiňoval poločasovou přestávku a pohovor v kabině. "Mluvili jsme o tom, že je třeba něco změnit. Říkali jsme si, že pokud dáme góly, bude to o něčem jiném. A dali jsme góly a změnilo se to," prohlásil španělský trenér.

Podle liverpoolského obránce Jamieho Carraghera se bude na středeční zápas vzpomínat dvacet i třicet let. "Takové utkání snad ještě nikdo neviděl. Nemohu uvěřit, že jsme vyhráli," řekl.

Reklama