Hlavní obsah

Fotbaloví reprezentanti se radují z úspěchu spoluhráčů

Vítězný souboj kamarádů ve středečním finále Ligy mistrů prožívali také reprezentační spoluhráči Vladimíra Šmicra a Milana Baroše a svorně ocenili obrat, jaký se Liverpoolu podařil. Vyzdvihli také přínos staršího z českých fotbalistů, který ukázal, jak moc dokáže být pro mužstvo platný. Potvrdil tak slova reprezentačního kouče Karla Brücknera, který jej nominoval do národního týmu po desetiměsíční absenci.

Článek

Přínos zkušeného Šmicera pro Liverpool ocenil o pět let mladší Libor Sionko, podle něhož byl právě Šmicer klíčem k postupu. "Ten rychlý gól na 3:2 rozhodl takřka o všem. Po něm bylo jasné, že šokovaný Milán brzy inkasuje potřetí," popisoval český fotbalista ve službách Austrie Vídeň, jak zápas viděl u televizní obrazovky.

Přitom o přestávce by nevsadil na Liverpool ani halíř. "V rakouské televizi byl spolukomentátorem slavný internacionál Herbert Prohaska, který o půli prohlásil, že Liverpool nemá žádnou šanci," připomněl Sionko, že nebyl sám, kdo neviděl šanci na obrat.

Po utkání se ale radoval jako každý příznivec českého fotbalu. "Co víc už mohl Šmíca pro klub udělat? Získal s ním Pohár UEFA, teď Ligu mistrů, odchází v nejlepším," ocenil přínos Šmicera, ale také Baroš se mu líbil. "Tu penaltu skvělou přihrávkou zařídil vlastně on," pochválil druhého spoluhráče.

Plašil držel krajanům palce

Monacký záložník Jaroslav Plašil se před rokem mohl těšit podobně jako ve středu jeho krajané, ale na rozdíl od nich měl smůlu: do finále v dresu Monaka nenastoupil, navíc jeho klub prestižní trofej ani nezískal, a tak se "ušatá" trofej doteku českých rukou dočkala až o rok později.

Přesto krajanům nezáviděl a u televize jim držel palce. "Samozřejmě, že se mně vybavily loňské vzpomínky, ale závist v tom určitě nebyla. Klukům jsem přál jen to nejlepší; je dobře že nějací Češi se už ve finále objevili a ten pohár je třešnička na dortu," uvedl v rozhovoru pro ČTK Plašil.

Souhlasil se Sionkem, že oba liverpoolští Češi předvedli velmi kvalitní výkon. "U Vládi bych si dovolil říct, že odehrál superzápas. Ono je hrozně těžké dostat se do takového zápasu od dvacáté minuty a než se pořádně rozkoukal, už to bylo o tři góly," připomněl Plašil složitou situaci, za níž šel verneřický rodák na trávník.

V druhém poločase se však stal podle Plašila už Šmicer jedním z hlavních tahounů a dokonale zhodnotil všechny nastřádané zkušenosti za léta ve špičkovém fotbale.

Reklama