Hlavní obsah

Šmicer si podle Vízka vynahradil strádání z dob zranění

PRAHA

Fotbalový internacionál Ladislav Vízek může být po středečním večeru na svého zetě znovu pyšný. Vladimír Šmicer se stal jednou z klíčových postav finále Ligy mistrů, přestože v poslední době v sestavě Liverpoolu mnoho šancí nedostával. Nakonec se s rudým dresem anglického mužstva rozloučil slavným vítězstvím nad AC Milán.

Článek

"Byl v jedné z hlavních rolí. Dal nesmírně důležitý druhý gól a klíčovou penaltu. Za malou chvíli si vynahradil všechna fotbalová příkoří z mnoha zranění," řekl ČTK Vízek. Dramatický zápas sledoval s dalším bývalým reprezentantem Ivanem Haškem a úspěch dvou českých fotbalistů Liverpoolu po zápase řádně oslavili.

Vízek byl nadšený z toho, jakou podívanou utkání v Istanbulu nabídlo. "Byl to nádherný fotbalový zážitek a především obrovská radost z toho, že dva naši kluci mohli zvednout pohár nad hlavu. Po poločase jsem tomu vůbec nevěřil a myslím, že by se těžko hledal někdo, kdo by si na anglický tým v té chvíli vsadil," uvedl olympijský vítěz z Moskvy.

V 56. minutě si Vízek mohl zakřičet, když jeho zeť snížil na 2:3 a vzápětí Liverpool dokonal senzační vymazání třígólového manka. "Těch šest minut bylo neuvěřitelných. Porazit Italy, kteří vedou 3:0, tomu se nedá téměř věřit. Nějakou tu pětku mě to stálo. Pilo se pivo, whisky i fernet, slavili jsme až do čtyř do rána," prohlásil Vízek. Ale již dnes ráno hrál golfový turnaj v Karlových Varech. Panenka: Dát Italům tři góly, to je zázrak

Také Antonín Panenka nevěřil, že by Liverpool po prvním poločase ještě mohl zápas otočit. "Dát Italům gól je hrozně obtížné, dva skoro nemožné a tři, to je zázrak," řekl střelec slavné bělehradské penalty z finále mistrovství Evropy 1976.

Středeční utkání podle něj udělalo fotbalu skvělou reklamu, neboť týmy měly snahu hrát přímočaře. "Oba naši kluci byli velice platní a přispěli ke gólům. Jejich účinkování nejde hodnotit jinak než jako úspěch. Hráli moc dobře," řekl Panenka.

Když nastupoval Šmicer jako poslední z liverpoolských hráčů k pokutovému kopu, vyhlášený penaltový specialista mu věřil. "Všichni hráči, kteří hráli finále, penaltu kopnout umějí. V takové chvíli je to otázka psychiky. Šmicer již předtím branku dal, byl v pohodě, proto jsem mu věřil," prohlásil Panenka.

Reklama