Hlavní obsah

Šmicer s Barošem se z víru liverpoolských oslav vrátili domů

PRAHA

Z víru bouřlivých liverpoolských oslav se v pátek odpoledne vrátili do České republiky Vladimír Šmicer s Milanem Barošem, první čeští vítězové Ligy mistrů. Ve středu před půlnocí pozvedli nad hlavy v Istanbulu ušatý pohár pro šampiony a ve čtvrtek si v Liverpoolu ještě vychutnali oslavy, kterých se v severoanglickém městě zúčastnilo na půl milionu nadšených fanoušků.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Fotbalisté Liverpoolu Milan Baroš (vpravo) a Vladimír Šmicer

Článek

Hlavně na ně oba čeští fotbalisté prý jen tak nezapomenou. "Ve čtvrtek jsme možná v Liverpoolu byli na chvíli slavnější než Beatles," prohlásil s úsměvem Šmicer. "Bylo to něco neskutečného, prostě fantazie," řekl Baroš novinářům. "Dokonce nám blahopřáli i fanoušci Evertonu, to už je co říct," ocenil nejlepší kanonýr loňského Eura sportovní gesto příznivců nesmiřitelného městského rivala.

Oba hráči hned po vítězném utkání s AC Milán slibovali, že si historický úspěch náležitě vychutnají. Mistrovskou jízdu odstartovali se svými spoluhráči už v Istanbulu.

"Já jsem ani nešel spát. Ale nešlo o nějaké velké pití. Prostě jsem si to jen strašně užíval," řekl Šmicer. "Šli jsme na diskotéku do centra Istanbulu, a když jsme se ráno vraceli na hotel, tak jsme vůbec nemohl usnout. Naložil jsem se do vany a to finále se mi pořád motalo v hlavě, neuvěřitelné," uvedl dvaatřicetiletý záložník, který se jednou brankou a proměněnou penaltou v závěrečném rozstřelu přičinil o liverpoolský triumf.

Liverpoolské přivítání, které bralo dech

Istanbulská party byla jen předzvěstí toho, co se strhlo po čtvrtečním příletu do Liverpoolu. Věrní příznivci novopečeného vládce evropského kontinentu svým miláčkům vystrojili přivítání, které bralo dech. Hráči na střeše autobusu pyšně ukazovali pohár a zdravili nadšené davy. "To snad ani nejde popsat, jaká to byla nádhera. Budu to mít navždy v sobě," uvedl Baroš.

Šmicer je na podobnou slávu už zvyklý. Před devíti lety se s národním týmem veselil na Staroměstském náměstí po zisku stříbra na evropském šampionátu v Anglii, v roce 1998 velkou slávu zažil i v Lensu, se kterým triumfoval ve francouzské lize.

"Také to bylo vždycky krásné, hlavně po Euru na Staromáku. Ale v Liverpoolu to bylo asi největší, co jsem zažil. Je to příjemný pocit, když vás lidi takhle přijdou pozdravit," prohlásil Šmicer, kterého dnes na Ruzyni vítali i tchán Ladislav Vízek se svojí dcerou Pavlínou, Šmicrovou ženou. A právě jí Šmicer hned na krk pověsil zlatou medaili určenou pro vítěze Ligy mistrů. "Šmíca mi výhrou v Lize mistrů udělal obrovskou radost. Od teď už budu v rodině vždycky fotbalová dvojka," prohlásil s nadsázkou bývalý vynikající fotbalista Vízek.

Šmicer s Barošem čekají, že výhru v Lize mistrů budou ještě chvíli slavit i doma. Ale musí se už držet zkrátka: oba se v úterý budou hlásit na srazu národního týmu, který pak čeká dvojutkání světové kvalifikace s Andorrou a Makedonií. Proto Baroš ani nejel do rodných Vigantic, na Valašsko se dostane až po splnění reprezentačních povinností.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články