Hlavní obsah

Baroš čeká na jednání s Valencií, Šmicra láká Bordeaux

Stále nevyřešená zůstává otázka, jak bude vypadat fotbalová budoucnost Milana Baroše a Vladimíra Šmicra, kteří ve středu s Liverpoolem jako první Češi v historii triumfovali v Lize mistrů. Pro oba byl vítězný duel s AC Milán rozlučkou v liverpoolském klubu.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Fotbalisté Liverpoolu Milan Baroš (vpravo) a Vladimír Šmicer

Článek

Šmicrovi po sezoně na Anfield Road končí smlouva a sám počítá s odchodem, nyní po něm touží francouzské Bordeaux. Baroš zase čeká na to, jak dopadne jednání se španělskou Valencií. Podle britských médií se o něj začal ucházet i Newcastle, konkurent Liverpoolu z Premier League.

Baroš dnes po příletu do Prahy připustil, že pravděpodobnější je jeho odchod z Liverpoolu. "Zatím to asi tak opravdu vypadá, i když nic bližšího nevím. Pořád není nic jistého, jednání začnou v nejbližších dnech," řekl třiadvacetiletý útočník novinářům.

Potvrdil, že Valencie je vážným uchazečem o jeho služby. "Zájemců je víc, ale pro mě by bylo super, kdyby ta Valencie vyšla. Kdybych se měl z těch nabídek rozhodovat, tak bych volil právě ji," uvedl Baroš.

Na odchodu z Liverpoolu Baroš netrvá

Na odchodu z Liverpoolu však rozhodně netrvá. "Pokud zůstanu, tak budu rád. Co jsem teď zažil, bylo nádherné," prohlásil nejlepší střelec loňského mistrovství Evropy. "Liverpool mám rád, máme fantastické fanoušky a hraje se tam krásný fotbal. Když neodejdu, budu se dál rvát o místo v sestavě. A když budu dávat góly, tak ho budu mít," řekl rodák z valašských Vigantic.

U Šmicra, který zazářil ve středečním finále, je situace o něco jasnější. Jeho odchod je takřka hotovou věcí a teď bude zvažovat nabídky. "Ta nejkonkrétnější je z Bordeaux. Nabídka leží na stole," potvrdil dvaatřicetiletý ofenzivní záložník zájem francouzského klubu.

Nebránil by se ovšem ani setrvání v anglické Premier League, na kterou si zvykl během šestiletého působení v Liverpoolu. "Kdyby z Anglie přišla dobrá nabídka, tak bych o tom také uvažoval. Zatím je všechno otevřené," uvedl Šmicer, o kterého se údajně zajímala i pražské Sparta. "Do Sparty bych ale asi jít nemohl. Jsem totiž klubista, slávista a hlavně Slavii vděčím za to, kam jsem se až dostal. Spartu mám rád, ale jako soupeře," nechal se Šmicer slyšet už pár hodin po finále v Istanbulu.

Reklama