Hlavní obsah

Velkokluby chtějí Liverpool v Lize mistrů

PRAHA

Evropské fotbalové velkokluby sdružené ve skupině G14 požadují, aby Liverpool mohl obhajovat v příští sezoně titul v Lize mistrů. Elitní kluby, do jejichž osmnáctičlenné organizace patří i anglický tým, vyzvaly Evropskou fotbalovou unii UEFA, aby učinila výjimku.

Článek

"Podporujeme touhu Liverpoolu hrát v Lize mistrů i příští rok," uvedl mluvčí G14 James Thellusson. Liverpool ve středečním finále porazil AC Milán na pokutové kopy, do příští sezony se ale nekvalifikoval. V anglické lize skončil pátý, o místo za postupovými příčkami.

Sdružení G14 se bude záležitostí zabývat ještě na své schůzce 9. června v Amsterodamu. Situaci bude řešit i UEFA na zasedání výkonného výboru 17. a 18. června v Manchesteru.

Ve čtvrtek po finále ovšem UEFA oznámila, že žádnou výjimku udělovat nehodlá. Anglická Fotbalová asociace (FA), která před finále odmítla změnit domácí nominační podmínky ve prospěch Liverpoolu, ale stále doufá, že se jí podaří mínění evropské organizace zvrátit.

"UEFA je v situaci, kdy nemá svého mistra ve své vlastní soutěži, která se jmenuje Liga mistrů. Řekl bych, že to mluví samo za sebe," řekl výkonný ředitel FA Brian Barwick.

Reklama

Související témata: