Hlavní obsah

Johansson dal Liverpoolu znovu naději na start v LM

PRAHA

Předseda Evropské fotbalové unie Lennart Johansson dál živí v hráčích Liverpoolu naději, že v příštím ročníku Ligy mistrů budou moci obhajovat senzační triumf. V rozhovoru pro britský list Sunday Times Johansson uvedl, že se pokusí prosadit změnu pravidel tak, aby Liverpool mohl v prestižní soutěži startovat, přestože do ní z pátého místa anglické ligy nepostoupil.

Článek

Mluvčí UEFA William Gaillard krátce po istanbulském finále vyloučil možnost, že by se anglickému klubu dalo vyjít vstříc změnou regulí. Johansson však dál hledá cestu, jak Liverpool do Ligy mistrů dostat.

"Vítěz by měl mít šanci obhajovat titul. Musíme si sednout a opravdu urychleně se podívat, zda by nebylo možné to nějakým férovým způsobem zařídit. Když máme pravidlo, které poškozuje soutěž, musíme si promluvit o jeho možné změně," řekl Johansson.

Záležitostí se zřejmě bude zabývat výkonný výbor UEFA 17. června na zasedání v Manchesteru. Šéf exekutivy Lars-Christer Olsson však prohlásil, že kvůli naléhavosti situaci se funkcionáři možná sejdou už dříve.

Podle pravidel mohou jednotlivé země v Lize mistrů reprezentovat maximálně čtyři kluby. Z anglické Premier League se do příštího ročníku kvalifikovaly Chelsea, Arsenal, Manchester United a Everton. Liverpool skončil pátý stejně jako Real Madrid v roce 2002 ve španělské lize; tehdy národní federace přihlásila Real do Ligy mistrů místo Zaragozy, aby mohl obhajovat trofej. Anglická asociace však už dříve odmítla vlastní kritéria změnit.

Reklama

Související témata: