Hlavní obsah

Neuvěřitelný zážitek, po němž teď toužím s Realem, připomněl Ronaldo, že jednou už LM vyhrál

Madrid/Praha

Jednou už Champions League vyhrál, to neopomněla portugalská hvězda ve službách madridského Bílého baletu připomenout. „A byl to jeden z nejneuvěřitelnějších zážitků v mé dosavadní kariéře,“ přiznal Cristiano Ronalda v reminiscencích na triumf, jenž zažil ještě s Manchesterem United. V sobotní noci si ho chce v Lisabonu ve finále Ligy mistrů s madridským Atlétikem zopakovat. „Aby ne, vždyť by šlo o desátý triumf mého Realu.“

Foto: Andrea Comas, Reuters

Cristiano Ronaldo chce podobně jásat i v sobotní noci v Lisabonu.

Článek

Obavy jsou pryč, strach z Ronaldova zranění rovněž. Portugalská hvězda je na finále nachystaná a v sobotní noci na Stadión světel v Lisabonu k finálovému duelu Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid vyrukuje. Samozřejmě s vírou, že při návratů domů do Portugalska bude mít on i jeho Real publikum na své straně.

„Naši fanoušci několik posledních let trpěli, takže především oni si zaslouží, abychom pro ně trofej získali. Nemluvě o tom, že i klub má na desátý triumf v Lize mistrů plné právo," připomněl Ronaldo, že poslední vítězství Realu je už dvanáct let staré.

Tehdy totiž v Glasgowě v Hampden Parku porazil Leverkusen 2:1, získal trofej podeváté a od té doby čekal nejen na vítězství, ale i na finálovou účast.

Ronaldo spoléhá na podporu fanoušků

„Bude to ovšem velice těžké finále, které rozhodnou ty nejmenší detaily. Před utkáním jsou šance padesát na padesát, ale jsem jistý, že Real vyhraje. I proto, že o pohár budeme usilovat v mé vlasti," naznačil Ronaldo, jak moc na portugalské publikum a jeho podporu spoléhá.

„Atlético dosáhlo v letošní sezóně velkých věcí. Vyhrálo španělskou ligu, v Champions League si počínalo velice dobře a postoupilo do finále, navíc proti nám nastoupí s obrovskou motivací."

Ronaldova motivace bude o to větší, že triumf v Lize mistrů už jednou zažil s Manchesterem United. „Jeden z nejneuvěřitelnějších zážitků mé kariéry i života," vracel se Ronaldo ve vzpomínkách k finále v moskevských Lužnikách, kde Manchester United po nerozhodném výsledku 1:1 nakonec porazil Chelsea v penaltovém rozstřelu.

„S Realem jsem získal ligový titul, vyhrál Královský pohár a teď bych s ním chtěl prožití něco podobného, co s Manchesterem," hlásil Ronaldo a potvrdil, že po zranění je v pořádku a v sobotu večer stoprocentně nastoupí.

Kdo vyhraje finále fotbalové Ligy mistrů?
Atlético Madrid
32 %
Real Madrid
68 %
Celkem hlasovalo 9423 čtenářů.

Reklama

Související témata: