Hlavní obsah

VIDEO: Andorrský trpaslík u vytržení. Postup v Lize mistrů mu zajistil brankářův gól v nastavení

Poprvé v dějinách klubu a teprve podruhé v historii andorrského fotbalu bude mít maličké knížectví ležící mezi Španělskem a Francií svého zástupce ve druhém předkole fotbalové Ligy mistrů. Zasloužila se o to Santa Coloma, která dokázala vyřadit favorizovaný Bananc Jerevan. Ale že to byly v úterý v arménské metropoli pořádné nervy.

Gól brankáře Eloye Casalse

 
Článek

Andorrský trpaslík cestoval k odvetě do Jerevanu s náskokem 1:0 z úvodního zápasu a hned po dvaceti minutách se dostal do vedení. Jenže Bananc třemi góly skóre otočil a třímal postup ve svých rukách. Hostům však stačilo vstřelit jediný gól, aby na vyšší počet vstřelených branek šli dál oni.

Dlouho to však vypadalo, že se jim to nepodaří. Když ale v páté minutě nastavení zbývaly do konce poslední vteřinky, měli výhodu standardní situace z poloviny hřiště. Do pokutového území soupeře se vydal i gólman Santa Colomy Eloy Casals.

A jednatřicetiletý Španěl byl za hrdinu. Ve velkém vápně se dostal k odraženému míči a přesným zásahem poslal svůj tým do druhé předkola. V něm se Santa Coloma příští týden utká s izraelským Maccabi Tel Aviv.

Santa Coloma se stala teprve druhým andorrským celkem, kterému se v Lize mistrů podařilo postoupit do další fáze. Před ní to zvládla jen Sant Julià, která v roce 2009 přešla do druhého předkola přes sanmarinský Tre Fiori (oba zápasy skončily shodně 1:1, tým z Andorry uspěl v penaltovém rozstřelu).

Reklama

Související témata: