Hlavní obsah

Slovan Bratislava porazil v úvodním duelu 2. předkola LM velšský New Saints

Fotbalový Slovan Bratislava porazil v úvodním utkání druhého předkola Ligy mistrů New Saints těsně 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 52. minutě obránce Erik Čikoš. Odveta je na programu za týden ve Walesu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Bratislava František Straka.

Článek

Přestože český trenér ve službách Slovanu František Straka nebyl spokojen s výkonem svého týmu v úvodním kole slovenské ligy s Podbrezovou (2:1), do zápasu s New Saints nasadil totožnou základní sestavu s českou dvojicí Tomáš Jablonský a Pavel Fořt.

Fotbalisté bratislavského týmu byli považováni v souboji s velšským mistrem za jasného favorita. I když měli hned v úvodu k dispozici několik rohových kopů, do větší šance se dostal až v 16. minutě střelec obou branek proti Podbrezové Milinkovič, brankáře a zároveň kapitána ostrovanů Harrisona však nepřekonal.

V 28. minutě vyslal Halenár přízemní střelu z delší vzdálenosti, z gólu se však Slovan neradoval, stejně jako o pět minut později, kdy si Soumah šikovně připravil míč na střelu v pokutovém území, nakonec se ale rozhodl pro pas Halenárovi, jenž minul.

Čikoš zařídil Slovanu výhru

Do druhé půle nastoupil Slovan aktivněji a tlak vyústil v branku. Čikoš zpracoval dlouhý Milinkovičův pas a poslal za brankáře přízemní střelu k pravé tyči. Bratislavskému týmu se nepodařilo rychle navázat druhou brankou a ke konci poločasu už si moc příležitostí nevytvářel. V nastavení mohl naopak soupeř vyrovnat, když jeden z beků nepovedeně přihrál brankáři Pernišovi, ten na poslední chvíli situaci elegantně vyřešil.

"V podstatě jsme spokojení s výsledkem, podařilo se nám skórovat a zároveň neinkasovat. Nervozita byla cítit, škoda, že jsme nedali alespoň dva tři góly, naštěstí to dopadlo alespoň takto. V druhém poločasu jsme hráli lépe, věřím, že v odvetě to zvládneme," zhodnotil zápas střelec jediné branky Čikoš pro RTVS.

"Myslím si, že úvod jsme měli dobrý, kdyby Soumah v první šanci šel do střely, mohl se zápas vyvíjet jinak. Kluky musím pochválit za to, že byli trpěliví, nebylo jednoduché hrát do zhuštěné obrany soupeře. Byly tam fáze dobré i horší," dodal kouč Straka.

Celtic vyhrál v Reykjavíku

Skotský mistr Celtic Glasgow zvítězil na hřišti islandského KR Reykjavík 1:0. I přes jasnou střeleckou převahu překonal obranu v současnosti třetího mužstva islandské ligy až v 84. minutě jednadvacetiletý Callum McGregor. Český záložník Filip Twardzik nebyl připraven ani na lavičce.

Úvodní zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
FC Valletta (Malta) - Karabach Agdam (Ázerb.) 0:1 (0:1)
Branka: 18. Chumbinho.
Slovan Bratislava - New Saints (Wales) 1:0 (0:0)
Branka: 52. Čikoš.
Sheriff Tiraspol (Mold.) - Sutjeska (Č. Hora) 2:0 (0:0)
Branky: 71. Muresan, 87. Isa.
BATE Borisov (Běl.) - Skënderbeu Korcë (Alb.) 0:0
HŠK Zrinjski (Bosna) - Maribor 0:0
Rabotnički Skopje - HJK Helsinky 0:0
Santa Coloma (And.) - Maccabi Tel Aviv 0:1 (0:0)
Branka: 64. Prica.
Partizan Bělehrad - HB Tórshavn (Faer. ostr.) 3:0 (1:0)
Branky: 14. a 64. Lazovič, 71. Skuletič.
Dinamo Záhřeb - Žalgiris Vilnius 2:0 (0:0)
Branky: 58. Súdání, 70. Antolič.
Cliftonville (Sev. Ir.) - VSC Debrecín 0:0
KR Reykjavík - Celtic Glasgow 0:1 (0:0)
Branka: 84. McGregor.
Odvety se hrají příští týden.

Reklama

Související témata: