Hlavní obsah

Kouč Bílek má recept, jak dostat Gruzínce do Ligy mistrů: Dát o gól víc než soupeř

Tbilisi

Bývalý trenér národního týmu Michal Bílek pokračuje v tradici českých koučů v Dinamu Tbilisi. Po Dušanu Uhrinovi starším a Dušanu Uhrinovi mladším je třetím Čechem, který v nedávné době usedl na lavičku předního gruzínského celku. Ve středu jeho tým čeká první ostrý test, kdy ve druhém předkole Ligy mistrů přivítá kazašské Aktobe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Bílek v létě převzal tým gruzínského mistra Dinama Tbilisi.

Článek

Pomoci k úspěchu by měla i letní posila Dinama, stoper Radek Dosoudil, kterého gruzínský mistr získal z Mladé Boleslavi. „Znám ho už delší dobu a vím, jak kvalitní je po taktické stránce," vyzdvihl Bílek svého svěřence v rozhovoru pro UEFA.com.

Hodnocení soupeře se však raději vyhýbal. „Nedávno vyměnili trenéra, což by mohlo vést ke změně jejich herního stylu," zmínil nahrazení Vladimira Nikitěnka Vladimirem Gazzajevem.

„Nikdy nebude jednoduché postoupit do základní skupiny Ligy mistrů nebo Evropské ligy, ale budeme se snažit ukázat naší sílu na hřišti, nikoli slovy," dodal devětačtyřicetiletý trenér. A ke středečnímu zápasu vyjádřil jasný cíl: „Chceme dát o gól víc než soupeř."

Reklama