Hlavní obsah

Sparta vyhlíží los LM. Narazit může na Partizan, Maribor, Malmö, nebo Bílkovo Tbilisi

Nyon

Fotbalisté pražské Sparty se mohou ve třetím předkole Ligy mistrů utkat například s Partizanem Bělehrad, Mariborem, nebo Dinamem Tbilisi, které vede její bývalý kouč Michal Bílek. Nejtěžší soupeři čekají v případě postupu v Evropské lize na nenasazenou Mladou Boleslav, která může cestovat do Lyonu, či Mohuče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata (třetí zprava) slaví se spoluhráči gól v síti Levadie Tallinn v úvodním duelu druhého předkola Ligy mistrů.

Článek

Sparta má po úvodním vítězství 7:0 nad Levadií Tallinn již téměř jistý postup. Naopak Dinamo by muselo v odvetě napravit domácí prohru 0:1 s Aktobe. Partizan vyhrál úvodní duel nad Tórshavnem 3:0, Maribor, který na půdě bosenského Zrinjski hrál bez branek, loni vyřadila v předkole Plzeň. Pražanům může los přisoudit ještě lepšího z dvojic Malmö - Ventspils a Rabotnički Skopje - HJK Helsinky.

Plzeň může čekat cesta do Izraele na duel s Hapoelem Kirjat Šmona, který hrál před dvěma lety se Spartou v Evropské lize. V osudí bude mimo jiné taky Ruch Chorzów, norské Tromsö s útočníkem Zdeňkem Ondráškem, nebo rumunský Petrolul Ploješť.

Boleslavi v případě postupu přes Široki Brijeg hrozí kromě Lyonu a Mohuče například ruský Krasnodar, Rosenborg Trondheim, který však na úvod překvapivě doma prohrál s irským celkem Sligo Rovers 1:2, popřípadě postupující z duelu Lucern - St. Johnstone. Liberec se může utkat například s rakouským Grödigem, rumunskou Astrou Giurgiu, popřípadě norským Haugesundem.

Losování 3. předkola fotbalové Ligy mistrů začíná dnes ve 12 hodin v Nyonu, Evropská liga se losuje o hodinu později.

Reklama

Související témata: