Hlavní obsah

Čtyři muži ze základu Spartě chybí, Lavička je však před odvetou v Estonsku v klidu

Praha
Aktualizováno

Páteční Superpohár si svou daň vyžádal. Pochopitelně nejen on, ale našlapaný začátek sezóny s ním. I proto odletěli fotbalisté pražské Sparty k odvetnému duelu druhého předkola Ligy mistrů do Estonska bez Matějovského a Krejčího, kteří byli nuceni v utkání proti Plzni střídat, na palubě letounu ovšem chyběli i Hušbauer, Costa a Bednář. „Vzhledem k menším zdravotním problémům zmiňovaných hráčů i našemu programu dojde v úterý v Tallinnu k dílčím změnám v sestavě,“ potvrzoval letenský kouč Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kouč Vítězslav Lavička během úvodního duelu druhého předkola Ligy mistrů s Levadií Tallinn.

Článek

Vynucené korektury samo sebou Spartě život nekomplikují. Výhra 7:0 v domácím duelu minulý týden ji už s předstihem posunula do dalšího dějství, kde na ni čeká postupující z dvojice tvořené lotyšským Ventspilsem a švédským Malmö.

První utkání ve Švédsku skončilo bezbrankovou remízou, a protože odveta v Lotyšsku se hraje až ve středu, budou mít letenští zvědi možnost se po zápase v Tallinnu přesunout do sousední země a prohlédnout si protivníka na vlastní oči.

„Situace nám nahrála, takže tam vyrazíme. Už teď sbíráme všechny dostupné informace, abychom byli na soupeře nachystáni, sledování odvety v Lotyšsku pak mozaiku doplní. Nemíníme vůbec nic podcenit, chceme být na další kvalifikační fázi Ligy mistrů důkladně připraveni," potvrzoval Lavička, že cesta za sledování soupeře ve sparťanských plánech figuruje.

Lavička: Jde jen o lehčí zranění

Nejprve ovšem musí jeho tým absolvovat úterní odvetu v Tallinnu, která je vzhledem k výsledku pražského střetnutí bohapustou formalitou. A to i přesto, že Pražané nechali doma Krejčího střídajícího v zápase s Plzní pro svalové problémy, Matějovského laborujícího s bolavým ramenem, stejně jako Hušbauer, který k menším zdravotním problémům v pátek v Superpoháru nenastoupil vůbec.

„Jde jen o lehčí zranění, ale vzhledem k programu, která nás čeká, nechceme riskovat," hlásil letenský kouč Lavička.

Přes absenci pěti hráčů, z nichž hned čtyři patří do základní sestavy, mu složení mužstva starosti nedělá. „K rotaci v sestavě dojde," potvrzoval trenér, který ovšem až před zápasem vyřkne, jaké mužstvo postaví a na koho z náhradníků ukáže.

„Všechny nové akvizice jsme dlouhodobě sledovali a na základě toho jsme je do Sparty přivedli. Absolvovaly s námi letní přípravu, vyzkoušeli jsme je, jsou připraveny nastoupit a chytit se příležitosti, až přijde jejich chvíle," potvrzoval Lavička.

Vyhraje Sparta i odvetu v Tallinnu?
Ano
87,9 %
Ne
12,1 %
Celkem hlasovalo 2583 čtenářů.

Reklama

Související témata: