Hlavní obsah

Přijít o postup? To by bylo na konec kariéry, tvrdí Holek před odvetou v Estonsku

Tallinn/Praha

Těžko soudit, zda se na trávníku vůbec objeví, protože je dost dobře možné, že sparťanský trenér Lavička v dnešní odvetě kvalifikačního předkola Ligy mistrů v Tallinnu i složení stoperské dvojice pozmění. Jedno však ví Mario Holek docela jasně. „Zkomplikovat si život, nebo snad dokonce přijít o postup, to by bylo na konec fotbalové kariéry,“ prohlásil resolutně před duelem s Levadií, k němuž jeho tým nastoupí se sedmibrankovým aktivem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťanský obránce Mario Holek během tréninku.

Článek

Sparta sice dorazila k odvetě druhého kvalifikačního předkola hned bez čtyř hráčů základní sestavy, ale ani tak by pro ni konfrontace s estonským mistrem neměla představovat sebemenší problém.

Zápas Levadia Tallinn - Sparta se hraje od 18.00, rozhoduje ho Ital Damato, žádná televize utkání nevysílá.

„Půjde nám především o důstojnější výsledek, než jakým skončil první zápas v Praze. Rozdíl mezi námi a Spartou je ovšem velký. V kvalitách obou celků, v individuálních rovněž. Navíc jsme se dopouštěli chyb, které by nám v estonské lize možná procházely, ale na evropské scéně jsme za ně byli tvrdě trestáni," přiznával trenér Tallinnu Marko Kristal, že postupové choutky opustily Estonce už po první půli letenského střetnutí, kdy na ukazateli skóre svítil třígólový rozdíl.

„Tak vysoko a jednoznačně jako doma asi v odvetě nevyhrajeme, i když stát se může cokoli," nepředpokládá ani Tomáš Přikryl, že by Sparta rozstřílela nebohé Estonce podobným způsobem jako před týdnem doma. On sám se o to jedním gólem přičinil, neboť i jedenáct minut na trávníku mu postačilo, aby v samém závěru zápasu skóroval.

V Tallinnu se dost možná objeví v základní sestavě, neboť její stabilní členy Hušbauera, Krejčího a Matějovského, stejně jako třeba Costu a Bednáře nechal trenér Lavička doma, aby doléčili lehčí zranění.

„Vzhledem ke spoustě zranění se skutečně nabízí ideální možnost protočit sestavu. Doufám, že odehraju dobrý zápas," věří Přikryl, že se na trávníku objeví od první minuty.

Na svou příležitost ale samozřejmě čekají i další hráči, které Sparta v létě přivedla a na něž se zatím v soutěžních zápasech nedostalo. Třeba zkušený stoper Kováč, třeba Breznaník, který se uvedl premiérovým gólem v zápase o Superpohár proti Plzni, třeba brankář Štěch.

„Všichni noví hráči přicházeli do Sparty s vědomím, že v kádru panuje velká konkurence a že na svou chvíli budou muset počkat. Ale při individuálních rozhovorech jsem jim jasně řekl, že se dočkají a pak bude záležet jen na nich. Teď pro některé nastane, protože vzhledem k zraněním a programu rotaci ve složení mužstva chystám," potvrzoval trenér Vítězslav Lavička, ale konkretizovat změny v sestavě nechtěl.

Vyhraje Sparta i odvetu v Tallinnu?
Ano
87,9 %
Ne
12,1 %
Celkem hlasovalo 2583 čtenářů.

Reklama

Související témata: