Hlavní obsah

Zkušeností bychom snad už k postupu mohli dojít, doufá Vácha před odvetou v Malmö

Praha

Před rokem jeli k odvetě do Švédska s plichtou 2:2 z prvního zápasu a po porážce 0:1 na hřišti Häckenu vypadli. Podobný scénář se fotbalistům Sparty rýsoval znovu, Malmö však nakonec zdolali 4:2, takže před odvetou 3. předkola Ligy mistrů mají přece jen dvoubrankový náskok. „Je nám jasné, že v Malmö nesmíme prohrát 0:2. Pořád je to otevřené,“ upozorňuje zástupce kapitána Lukáš Vácha.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Markus Rosenberg z Malmö a Lukáš Vácha (vpravo) ze Sparty bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Velký sen o návratu do Ligy mistrů po devíti letech na Letné i před pernou odvetou stále žije. Houževnatý švédský soupeř však v Praze naznačil, že doma bude ještě hodně nepříjemný.

„Pořád je to otevřené. Hraje se na dva zápasy a nikdo neví, jak to bude vypadat v Malmö, jestli třeba bude bouřlivá kulisa," uvědomuje si záložník Vácha.

Zároveň však věří, že velký obrat z 1:2 na 4:2 už jeho tým neprohospodaří. „Vezeme si přece nějaký náskok a měli bychom to už svou zkušeností nějak uhrát."

Začátek domácího zápasu přitom Spartě vůbec nevyšel. „Soupeř si vytvořil dvě šance a dokázal dvakrát skórovat, potrestal nás za naši nedůslednost a ukázal produktivitu. Naopak my byli zaražení," přiznává.

Výsledek nakonec mohl být ještě lepší

O poločase však Letenští věřili, že duel ještě otočí. „Však jsme také po přestávce ukázali sílu, výsledek nakonec mohl být ještě lepší. Ve druhé půli jsme víc drželi míč a nedopustili jejich rychlé protiútoky," říká Vácha.

Také on pochopitelně musel pochválit kanonýra Davida Lafatu, který se po pětigólovém koncertu proti Tallinnu tentokrát blýskl hattrickem.

„Jsme rádi, že ho máme. Znovu prokázal, že je velký střelec, hattrick je pro Davida zaslouženou odměnou. A to ještě mohl dát i čtvrtý gól," vyzdvihuje pětadvacetiletý středopolař.

Postoupí Sparta přes Malmö do 4. předkola Ligy mistrů?
Ano
84,7 %
Ne
15,3 %
Celkem hlasovalo 20772 čtenářů.

Reklama

Související témata: