Hlavní obsah

Celtic ztratil hlavu, proto ve Varšavě vybouchl a dal Spartě naději na nasazení

Šlo sice jen o úvodní zápas třetího předkola, přesto fotbalová Evropa zaznamenala solidní výbuch. Slavný Celtic Glasgow v honbě za Ligou mistrů vyhořel ve Varšavě. Prohrál na hřišti Legie 1:4 a před odvetou je zralý na vyřazení. To vyhovuje pražské Spartě. V případě, že postoupí přes Malmö, mohla by být právě na úkor Celtiku před losem play off nasazena. Zatím jsou Letenští první pod čarou.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Inge Jo Berget z Celtiku (zády) v souboji s Tomaszem Brzyskim z Legie.

Článek

Zápas blbec. A to ještě kapitán domácích Ivica Vrdoljak neproměnil ve druhém poločase hned dva pokutové kopy! Legia tak mohla vyhrát 6:1 a s Celtikem byl amen. Takhle může ještě doufat, že s podporou svých fanoušků svede zázrak a v odvetě třígólové manko vymaže.

„Jsem neuvěřitelně zklamaný. Musíme se hodně rychle poučit. Předvedli jsme velmi špatný výkon a nejhorší ze všeho bylo malé odhodlání. Potřebovali jsme mnohem víc energie ve hře," láteřil trenér Ronny Deila.

Celtic se přitom již v 8. minutě ujal McGregorovou trefou vedení. Jenže pak dvakrát skóroval domácí Radovič a těsně před přestávkou skotský tým přišel o vyloučeného Ambroseho. Po přestávce sice přežil dvě zmíněné penalty, ale dvěma inkasovanými góly v závěru si zadělal na pohárovou katastrofu.

„Jakmile soupeř otočil skóre a ujal se vedení, ztratili jsme hlavu. Nedrželi jsme při sobě jako tým. Po červené kartě už to byl úplně jiný zápas. V odvetě nás ale podpoří naši fanoušci. A uděláme všechno, co je v našich silách, abychom ještě postoupili," slibuje Deila.

Připomeňte jim Artmedii, žádají Poláci

Jenže Poláci cítí obrovskou šanci. „Jako trenér jsem ještě nezažil tak důležité vítězství. Jsem na hráče hrdý, ukázali, že tvoří jednotný tým. Tento zápas je pro nás obrovským krokem vpřed," jásal Henning Berg, norský kouč Legie a bývalá opora Manchesteru United či Blackburnu.

Polská média okamžitě připomněla prohru Celtiku v Bratislavě před devíti lety. Oficiální twitter Legie ještě v průběhu utkání zahlásil: „Připomeňte jim Artmedii!"

Tehdejší tým z Petržalky deklasoval v létě 2005 na Tehelném poli slavné skotské mužstvo 5:0. Ačkoli v odvetě Slováci o svůj náskok téměř přišli (0:4), přece jen postoupili do dalšího kola a nakonec i do hlavní fáze Ligy mistrů.

Ostatně i senzační středeční výsledek má slovenskou pečeť. V dresu Legie odehrál celé utkání talentovaný mladík Ondrej Duda, celý zápas pak odchytal také jeho krajan Dušan Kuciak.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Legia Varšava - Celtic Glasgow 4:1 (2:1)
Branky: 10. a 36. Radovič, 84. Žyro, 90.+1 Kosecki - 8. McGregor. ČK: 44. Ambrose (Celtic).

Reklama

Související témata: