Hlavní obsah

Sparta odletěla do Malmö bez Holka, Švédové přitom chystají ofenzivní uragán

Již s uzdraveným záložníkem Ladislavem Krejčím, zato bez stopera Mario Holka odletěli fotbalisté Sparty do Malmö k odvetě 3. předkola Ligy mistrů. Pražané doma vyhráli 4:2, takže soupeř stále cítí šanci a vyhrožuje Lavičkovu týmu ofenzivním uragánem. Zápas se hraje ve středu od 19:00. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Sparty Tomáš Přikryl (vlevo) a Filip Helander z Malmö během utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

Dvoubrankový náskok je nadějný, ale ošidný. Tím spíše, že švédský soupeř dokázal na Letné dvakrát skórovat. Proto Malmö stále větří velkou šanci na postup do kvalifikačního play off.

„Po zápase v Praze jsme byli zklamaní, ale brzy jsme to hodili za hlavu, protože pořád máme šanci na postup. Díky dvěma gólům z venku nám stačí vyhrát 2:0. Takže to rozjedeme víc než na plný plyn," varuje českého mistra Aage Hareide, norský kouč Malmö.

Pro Spartu není vůbec příjemné, že slibovanému ofenzivnímu uragánu bude muset čelit bez reprezentačního stopera Holka.

„Mario je stabilní hráč naší sestavy, takže komplikace to samozřejmě je. Nemáme však pochybnosti, že bychom situaci nevyřešili. Švejdík, Kováč i Brabec, kteří ho budou mít za úkol nahradit, jsou dostatečně zkušení," konstatoval trenér Vítězslav Lavička před odletem z Ruzyně.

K postupu vede jen aktivita

Holek se minulý týden zranil na tréninku a vynechal sobotní ligový duel s Jihlavou. Před odletem dostal jeho bolavý kotník další ránu, a tak musel zůstat doma. Pro Spartu je tedy povzbudivé, že nová stoperská dvojice Švejdík - Kováč odehrála duel s Jihlavou (3:0) s čistým kontem.

„Každá nula potěší, ale brání celý tým už od útočníka Davida Lafaty. S Radkem musím o něco víc komunikovat než s Mariem, protože přišel až v létě. Jinak jsme ale přibližně stejně staří, a tak si vyhovíme na hřišti i mimo ně," ujistil Ondřej Švejdík, že k panice není důvod.

„Čeká nás náročná odveta. Nemůžeme jen bránit, musíme být sami dostatečně aktivní," uvědomuje si Lavička. „Postup přes Malmö by nám dal jistotu setrvání v evropských pohárech i na podzim. Náš sen je ovšem posunout Spartu až do Ligy mistrů," opakuje trenér.

Sparta si milionářskou soutěž naposledy zahrála na podzim 2005. Malmö ještě nikdy nepřešlo přes předkola do hlavní fáze.

Postoupí Sparta přes Malmö do play off Ligy mistrů?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 25527 čtenářů.

Reklama

Související témata: