Hlavní obsah

Letní Zlatá kopačka, chválí Španělé Lafatu. Neblázni, nebo tě Sparta prodá, smějí se spoluhráči

Jde sice jen o předkola Ligy mistrů, kanonáda kapitána fotbalové Sparty ovšem vzbudila pozornost i ve Španělsku. „Letní Zlatá kopačka,“ píše o Davidu Lafatovi internetový server deníku Marca. Útočník už vstřelil osm branek a Sparta na něj bude logicky spoléhat i ve středečním duelu v Malmö. Zápas se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost útočníka pražské Sparty Davida Lafaty z třetího gólu do sítě Malmö.

Článek

Pět gólů Tallinnu, hattrick s Malmö. To je kanonáda, jakou si udělal jméno i ve Španělsku. „Určitě ho nikdy neuvidíte, jak si jde v gala pro Zlatý míč. Pro brankáře Tallinu a Malmö je však David Lafata noční můrou. Zatím ve třech zápasech předkol Ligy mistrů odehrál 171 minut a nasázel osm gólů. V průměru tak skóruje každých 21 minut," oceňuje Marca.

Letenští si mohou gratulovat, že nejlepší kanonýr v historii české ligy v létě znovu střelecky explodoval. „Však jsme už Davidovi říkali, ať to nepřehání. Jinak ho bude muset Sparta rychle někam prodat," smál se před dopoledním odletem do Malmö obránce Ondřej Švejdík.

„Je to dobré. Co teď letí do vápna, je z toho gól, protože tam je David... Je to radost ho v šestnáctce nacházet," přidával se záložník Ladislav Krejčí.

Snem je postup do skupinové fáze

Sparta doma vyhrála 4:2 a ve Švédsku hodlá udělat krok do play off. „Malmö má nebezpečné útočníky. Cítíme však, že máme skvělou možnost jít dál. Musíme si věřit. Sníme o postupu do skupinové fáze Ligy mistrů," cituje španělský list Lafatu.

Sparta po prvním poločase domácího duelu prohrávala 1:2 a po roce jí hrozilo švédské déja vu. Loni doma remizovala 2:2 s Häckenem a po porážce 0:1 v odvetě senzačně vypadla. Teď je její pozice o poznání výhodnější. Především díky kapitánovu hattricku.

„Jen aby nás inkasované góly ještě nemrzely. Jeden by ušel, ale dva, to už je doma moc. I když výsledek je samozřejmě lepší než před rokem," uvědomuje si Lafata, že švédské trauma může definitivně zaplašit až postup do play off.

Postoupí Sparta přes Malmö do play off Ligy mistrů?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 25527 čtenářů.

Reklama

Související témata: