Hlavní obsah

Borisov vydřel v Lize mistrů postup, Sparta musí s nasazením čekat do středy

Aktualizováno

Doslova na poslední chvíli vybojovali fotbalisté BATE Borisov postup do 4. předkola Ligy mistrů. Běloruský tým v úterní odvetě vyhrál nad Debrecínem 3:1, rozhodující gól však vstřelil až ve čtvrté minutě nastavení Krivec. Fotbalisté Sparty kvůli výsledku z Běloruska stále nemají jistotu nasazení v play-off Champions League, pokud se do něj ve středu v Malmö kvalifikují.

Foto: Zsolt Czegledi, ČTK/AP

Vitalij Radzionau (ve žlutém) z BATE Borisov v hlavičkovém souboji s Aleksandarem Jovanovičem z Debrecínu.

Článek
Fotogalerie

Sparta je podle koeficientu až šestým celkem pro závěrečné předkolo Ligy mistrů, přičemž nasazeno bude jen prvních pět týmů. Na těchto místech se drží Salcburk, Steaua Bukurešť, APOEL Nikósie, Celtic Glasgow a právě BATE. Sparta má šanci ještě ve středu, kdy bude Celtic napravovat prohru 1:4 s Legií Varšava.

Jistotu nasazení jí však mohl dát již Borisov, který prohrál úvodní utkání v Debrecínu 0:1 a lépe si dlouho nevedl ani v domácí odvetě, protože brzy prohrával po penaltě Sidibeho. V tu chvíli potřeboval dát tři góly.

Šanci mu však dalo brzké vyloučení soupeře. V 38. minutě dostal červenou kartu Bouadla a Volodko přesilovku ihned využil. Po změně stran Rodionov přidal druhý gól a následoval velký tlak běloruského celku. Už se zdálo, že postupový gól nevstřelí, ale ve čtvrté nastavené minutě se prosadil Krivec.

Kromě Borisova postoupil i Maribor, který loni v play off vyřadila Plzeň. V nemistrovské části si postup zajistilo Lille, které s Davidem Rozehnalem na lavičce remizovalo doma 1:1 s Grasshopper Curych, když první zápas vyhrálo 2:0. Naopak končí Panathinaikos Atény, neboť nestačil na Standard Lutych.

Odvetné zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
BATE Borisov - Debrecín 3:1 (1:1)
Branky: 39. Volodko, 66. Rodionov, 90.+4 Krivec - 20. Sidibe z pen. ČK: 38. Bouadla (Debrecín). První zápas 0:1, postoupil Borisov.
Maccabi Tel Aviv - Maribor 2:2 (1:1)
Branky: 42. Ben Haim, 54. Ben Basat - 36. a 55. Ibraimi. První zápas 0:1, postoupil Maribor.
Nemistrovská část:
Panathinaikos Atény - Standard Lutych 1:2 (1:2)
Branky: 17. vlastní Arslanagic - 36. Mbombo, 41. M'Poku. První zápas 0:0, postoupil Lutych.
Lille - Grasshopper Curych 1:1 (1:1)
Branky: 19. Balmont - 33. Abrashi. ČK: 69. Pavlovič (Grasshopper). První zápas 2:0, postoupilo Lille.

Reklama

Související témata: