Hlavní obsah

Švejdík před odvetou v Malmö: Bylo by takové slávistické brečet, že jsme unavení

Praha/Malmö

Kvůli krvácení z nosu o první duel s Malmö přišel. V dnešní odvetě 3. předkola Ligy mistrů však bude Ondřej Švejdík patřit ke klíčovým postavám fotbalistů Sparty. Je sehraný s Holkem, ale vzhledem k jeho zranění vytvoří stoperskou dvojici se zkušeným Kováčem. Pražané budou v odvetě hájit náskok 4:2 z domácího utkání. „Myslím, že vyhrajeme a postoupíme,“ troufá si Švejdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Švejdík (první zprava) vede fotbalisty Sparty při výběhu během předzápasového tréninku ve švédském Malmö.

Článek
Fotogalerie

Spartu čeká sedmý zápas ve třech týdnech. Nebudete unavení?

Když se vyhrává, snáší se zátěž mnohem líp. Chceme přece hrát Ligu mistrů, takže by bylo takové, jak to říct slušně, slávistické, kdybychom brečeli, že jsme unavení. Zápasů je teď sice dost, ale máme kondici na to, abychom je zvládli.

Malmö jste doma porazili 4:2. Bude to v odvetě stačit na postup?

Pořád nad námi visí memento z loňska, z Häckenu. Já myslím, že to tak asi mělo být. A teď je na nás, abychom dokázali, že jsme se během uplynulého roku změnili, že jsme silnější a výkonnostně lepší.

A dokážete to?

V Malmö nejspíš bude plný stadión, diváci je poženou. Soupeř nebude mít moc času, potřebuje co nejrychleji vstřelit první gól. Věřím, že když zvládneme začátek, sami jsme schopní také skórovat. Odveta je jen o nás, o naší hlavě. Góly dávat umíme.

Jenže letenská obrana se v úvodu sezóny neustále mění. Není to pro vás problém?

Mně to nevadí. O víkendu proti Jihlavě jsem hrál s Radkem Kováčem, s nímž jsme přibližně stejně staří. Vyhovíme si na hřišti i mimo ně. Udrželi jsme nulu, což je vždy povzbuzení. Ale bránit začínáme již od Davida Lafaty, je to záležitost celého mužstva.

Víc jste ovšem zvyklý na Maria Holka, který kvůli zranění musel zůstat v Praze.

S Radkem musím víc komunikovat, protože jsme toho spolu ještě tolik neodehráli. Před zápasem i v jeho průběhu na sebe musíme víc mluvit. S Mariem už spoustu věcí děláme automaticky a intuitivně.

Malmö vyhrožuje ofenzivní smrští. Hned od začátku tak bude muset otevřít hru...

Věřím, že nám to bude vyhovovat. Máme dost kvalitních hráčů na to, abychom využili natažené hřiště a skórovali. Myslím, že vyhrajeme a postoupíme.

Postoupí Sparta přes Malmö do play off Ligy mistrů?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 25527 čtenářů.

Reklama

Související témata: