Hlavní obsah

Základ má Sparta slušný, v Malmö se může vrátit do Evropy a shrábnout milióny

Malmö

Dvěma inkasovanými góly nechali soupeři naději, výhrou 4:2 v domácím duelu si nicméně vytvořili slušný základ. Fotbalisté Sparty určí v odvetě 3. předkola Ligy mistrů ráz celé sezóně. Postup by jim zajistil nejen play off, ale také prémii 58 miliónů korun a v nejhorším případě start v základní skupině Evropské ligy. Zápas se hraje dnes od 19:00. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata sestřelil v úvodním duelu 3. předkola LM hattrickem švédské Malmö.

Článek

Jsou odhodlaní, se zdravým respektem k soupeři. S ohledem na dva góly inkasované na Letné ovšem může sparťany ve Švédsku čekat ještě pěkná divočina. Však jim také Malmö slibuje ofenzivní smršť od samého začátku odvety...

„Podle toho, jaké výroky soupeře jsme zaznamenali, zůstává sebevědomí Malmö velké, dál si věří. Vědí, že potřebují dohánět dvoubrankové manko, dva vstřelené góly na půdě soupeře jim však dávají naději," uvědomuje si trenér Vítězslav Lavička.

Malmö FF - Sparta Praha
Odveta 3. předkola fotbalové Ligy mistrů. Začátek v 19:00 (ČT Sport), on-line reportáž na Sport.cz. První zápas: 2:4.
Předpokládané sestavy - Malmö: Olsen - Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho - Kroon, Adu, Halsti, Forsberg - Kiese Thelin, Rosenberg.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Costa - Dočkal, Matějovský, Vácha, Hušbauer, Přikryl (Krejčí) - Lafata.

„Jsme si vědomi, že nás čeká náročná odveta - ale také jsme v Praze položili slušný základ pro to, abychom udělali další krok tam, kam všichni chceme," ujišťuje kouč.

Jistota Evropské ligy by byla solidním počinem. Sparta však jednoznačně prahne po Lize mistrů, kterou si naposledy zahrála před devíti lety.

„Dobře víme, že pokud postoupíme, budeme mít jistotu zápasů v pohárech pro celý podzim. Ale náš úmysl a náš sen je posunout Spartu blíž největší evropské soutěži. Tedy Lize mistrů," poukazuje Lavička.

Rekord bez postupu by Lafatu netěšil

Letenští znovu spoléhají na svého kapitána. David Lafata dal pět gólů Levadii Tallinn a Malmö doma skolil hattrickem. Osm branek dal v historii předkol Ligy mistrů jen Brazilec Cléo z Partizanu Bělehrad v sezóně 2010/11, a tak má Lafata na mušce samostatný rekord.

„O rekordu jsem ani nevěděl. Jsme tady ale proto, abychom postoupili, a je jedno, jakým výsledkem. Bere se totiž jen postup, a kdybychom, nedej bože, nepostoupili, byly by všechny moje góly k ničemu," zdůraznil Lafata před tréninkem v Malmö.

Letenským chybí zranění stoper Holek, do hry by už naopak mohl zasáhnout uzdravený záložník Krejčí.

„Nemůžeme jen bránit. Chceme hrát tak aktivně, abychom svou ofenzivní hrou vstřelili nějaký gól a postup si pojistili," plánuje Lavička.

Vstřelí útočník Sparty David Lafata v odvetě v Malmö alespoň jeden gól?
Ano
71 %
Ne
29 %
Celkem hlasovalo 3654 čtenářů.

Reklama

Související témata: