Hlavní obsah

Sparta selhala, ale Franz Straka jásá! Ligu mistrů má na dosah a chválí exsparťana Žofčáka

Bratislava

Před lety si na odložených hráčích ze Sparty vystavěla úspěch plzeňská Viktoria, která se kromě zisku domácích titulů dokázala probojovat i do Ligy mistrů a Evropské ligy, kde porazila třeba Neapol, Atlético Madrid, Lyon či Šachtar Doněck. Teď pro změnu pod taktovkou bývalých sparťanů míří do pohárové Evropy slovenský mistr Slovan Bratislava, který se na rozdíl od letenského týmu probojoval do play off o Champions League.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka dotáhl Slovan do pohárové Evropy.

Článek

Slovanu pod vedením bývalého hráče a kouče Sparty Františka Straky stačila k pojištění postupu do posledního předkola o milionářskou soutěž i bezbranková remíza na hřišti moldavského Šeriffu Tiraspol, protože před týdnem doma zvítězil 2:1.

„Jsem velmi rád, že jsme uhráli postupový výsledek. Myslím, že jsme podali velmi dobrý taktický výkon, když se nám podařilo eliminovat největší zbraň soupeře -  kolmice ze středu hřiště. Měli jsme ale zápas rozhodnout mnohem dřív," pochvaloval si český trenér.

Výborný výkon Žofčáka

Jeho týmu pomohlo i oslabení soupeře, který hrál od 56. minuty bez vyloučeného Blanca. „My jsme hráli celý zápas disciplinovaně a následně jsme zaslouženě postoupili," těšilo ho. Speciálně pak vyzdvihl roli kapitána a rovněž bývalého sparťana Igora Žofčáka.

„Výborný výkon podal kapitán týmu Žofčák, který byl správným lídrem. Skvěle ale zahrála celá naše obrana i brankář Perniš," pokračoval Straka, jenž poslal do základní sestavy i své krajany Pavla Fořta a Tomáše Jablonského.

Slovan už tak má nyní jistou minimálně účasti v základní skupině Evropské ligy, ale samozřejmě se chce poprat především o Ligu mistrů. Soupeř pro play off pro něj vzejde z pětice týmů Red Bull Salcburg, Steaua Bukurešť, APOEL Nikósia, BATE Borisov a Ludogorec Razgrad.

„Jsou to fantastické pocity, celý rok jsme na to dřeli, že si zahrajeme Evropskou ligu nebo se probijeme do Ligy mistrů. Evropskou ligu už máme jistou, takže na evropské scéně určitě zůstaneme i nadále, za což jsme velmi rádi," radoval se Žofčák.

Postoupí Slovan Bratislava pod taktovkou Františka Straky až do Ligy mistrů?
Ano
69,9 %
Ne
30,1 %
Celkem hlasovalo 13413 čtenářů.

Reklama

Související témata: