Hlavní obsah

Vždyť je znásilnili 6:1! Celticu vůbec nemělo být povoleno hrát Ligu mistrů, rozčiluje se Weiss

Praha

Nejen fotbaloví fanoušci rozebírají rozhodnutí disciplinární komise UEFA, která v pátek pouhou hodinu před losováním play off Ligy mistrů zkontumovala odvetný zápas třetího předkola mezi Celticem Glasgow a Legií Varšava 3:0 ve prospěch domácích, čímž skotský celek v nejprestižnější klubové fotbalové soutěži na úkor jeho soupeře udržela. Tento verdikt pořádně rozčílil nejen zástupce Legie, ale třeba i slovenského záložníka Vladimíra Weisse mladšího.

Foto: Sport.cz

Slovenský fotbalista Vladimír Weiss mladší (v červeném).

Článek

Legia po domácí výhře 4:1 triumfovala 2:0 i v Celtic Parku a radovala se tak ze senzačního, nýbrž naprosto zaslouženého postupu do play off o Ligu mistrů. Jenže v pátek zažila šok. Kvůli neoprávněnému startu Bartosze Bereszynského, který na hřiště přišel na poslední čtyři minuty, přestože si měl odpykávat trest za červenou kartu z loňské sezóny, UEFA odvetu zkontumovala na 3:0 ve prospěch skotského týmu.

Celtic tak při celkovém skóre 4:4 zásluhou pravidla o gólu vstřeleném na soupeřově hřišti proklouzl dál (o postup do základní skupiny Ligy mistrů se utká se slovinským Mariborem), zatímco celek z Varšavy čeká jen souboj o postup do Evropské ligy s Aktobe z Kazachstánu.

„Neuvěřitelné," rozčiloval se ve svém anglickém příspěvku na svém účtu na Twitteru slovenský záložník Vladimír Weiss mladší, přičemž mezi předponu a pokračování slova „neuvěřitelné" vložil snad nejznámější anglický vulgární výraz.

Legia se obrací na Mezinárodní sportovní arbitráž

„Vždyť je znásilnili 6:1!!! Celticu nikdy nemělo být povoleno hrát v Lize mistrů. Trapné," pokračoval čtyřiadvacetiletý fotbalista katarského Lekhwiya SC, který v sezóně 2010/11 hostoval z Manchesteru City ve skotském Glasgow Rangers, úhlavním rivalovi Celticu.

Legia Varšava věří, že rozhodnutí UEFA se jí ještě podaří zvrátit, v příštím týdnu se chystá obrátit na Mezinárodní sportovní arbitráž ve švýcarském Lausanne.

Reklama

Související témata: