Hlavní obsah

Mohli přenechat místo Legii, ale schovali se a čekali, kritizuje šéf polského fotbalu Celtic

Varšava

Předseda Polského fotbalového svazu Zbigniew Boniek Boniek ostře kritizuje postoj Celticu Glasgow vůči účasti v závěrečném předkole Ligy mistrů. Skotský mistr postoupil do finální kvalifikační fáze díky kontumaci duelu s Legií Varšava poté, co za polský klub neoprávněně nastoupil na závěrečné čtyři minuty obránce Bartosz Bereszynski. Podle Bonieka Celtic ignoroval apel Poláků, aby své místo přenechal Legii, která vybojovala postup na hřišti.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Zástupci pěti středoevropských fotbalových svazů po jednání v Praze, druhý zprava slavný polský fotbalista Zbigniew Boniek.

Článek

„Kdyby Celtic své místo oficiálně přenechal Legii, mohla zůstat ve hře o Ligu mistrů," cituje britský list Daily Mail někdejšího útočníka Juventusu Turín. „Ale Celtic byl ten den nezastižitelný. Nezvedali telefony, neodpovídali na e-maily, jen se schovali a vyčkávali," štve Bonieka.

Ztráta účasti ve čtvrtém předkole Ligy mistrů je pro Legii opravdu smolná. Dvaadvacetiletý Bartosz Bereszynski v minulé sezóně v posledním utkání Legie v Evropské lize s Apollonem Limassol dostal červenou kartu a následně stop na tři zápasy. Trest si v této sezóně už měl odpykat, jenže ve druhém předkole proti irskému klubu St. Patrick vůbec nebyl zapsán na soupisce Legie.

V Glasgowě nastoupil čtyři minuty před koncem, kdy Legia celkově vedla už 6:1. Disciplinární komise UEFA pak pouhou hodinu před losování čtvrtého předkola odvetný zápas kontumovala 3:0 ve prospěch Celticu. Skotové tak při celkovém skóre 4:4 postoupili dál na základě pravidla o gólu na hřišti soupeře. Legii navíc může mrzet, že v prvním duelu neproměnila dva pokutové kopy.

Pro polského šampióna tak může být motivací prokázat své kvality a senzačně dojít až do finále Evropské ligy, které se hraje právě ve Varšavě.

Reklama