Hlavní obsah

Hluboce nespravedlivé! Legia požaduje, ať o postupu rozhodne dodatečný zápas s Celticem

Varšava

Nechtějí se smířit s tím, že by kvůli neoprávněnému nasazení obránce Bartosze Bereszynského na poslední čtyři minuty odvety třetího předkola Ligy mistrů proti Celticuměli přijít o šanci zahrát si play off o postup do hlavní fáze soutěže. Vedení Legie Varšava nejprve oznámilo, že se proti rozhodnutí UEFA odvolá k Mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne, teď ale přichází s jiným návrhem.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Inge Jo Berget z Celtiku (zády) v souboji s Tomaszem Brzyskim z Legie.

Článek

Polský mistr si sice po výhře 4:1 doma a následně i 2:0 v Celtic Parku vybojoval senzační, ale zasloužený postup, radoval se z něj ale jen chvíli. Pouhou hodinu před pátečním losem 4. předkola totiž UEFA rozhodla, že kvůli neoprávněnému nasazení Bartosze Bereszynského kontumuje odvetu 3:0 ve prospěch Skotů, kteří tak nakonec postoupili zásluhou pravidla o počtu vstřelených branek na hřišti soupeře.

Varšavský celek nyní navrhuje, aby o postupujícím rozhodl dodatečný zápas. „Utkejme se ve Varšavě nebo Glasgowě a vyřešme tuhle záležitost se ctí," cituje BBC dopis jednoho ze spolumajitelů Legie Dariusze Mioduského, který trest od UEFA nazval „hluboce nespravedlivým a jdoucím proti duchu fair play".

Páteční los ve švýcarském Nyonu rozhodl, že soupeřem Celticu o postup do hlavní fáze Ligy mistrů bude slovinský Maribor, zatímco Legia si o vstupenku do Evropské ligy zahraje s s Aktobe z Kazachstánu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články