Hlavní obsah

Revanš? Celtic odmítá výzvu Legie. Zklamali jste nás, zní z ostrovů

Glasgow

Žádný dodatečný zápas o účast v play off fotbalové Ligy mistrů, zapomeňte! Zhruba takový vzkaz vyslali do Polska zástupci skotského mistra Celtiku Glasgow. Snaha Legie Varšava o zvrat v této kauze zřejmě přijde vniveč. „Z vašich prohlášení jsme hluboce zklamaní,“ uvedli Keltové na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Legie Varšava před úvodním duelem 3. předkola Ligy mistrů proti Celtiku Glasgow.

Článek

Poláci kvůli neoprávněnému nasazení obránce Bartosze Bereszynského na poslední čtyři minuty odvety 3. předkola Ligy mistrů proti Celtiku přišli o šanci zahrát si play off o postup do hlavní fáze soutěže. Legia si sice po výhře 4:1 doma a následně i 2:0 v Celtic Parku vybojoval senzační, ovšem zasloužený postup, radovala se z něj ale jen chvíli.

Místo miliónů z Champions League do klubové kasy zbyl Legii jen pohár útěchy, tedy 4. předkolo Evropské ligy. Vedení polského celku se stále nehodlá smířit s kontumací od UEFA a Celtiku proto nabídlo, ať o postupu rozhodne třetí dodatečný duel konaný ve Varšavě nebo Glasgow. Jenže z ostrovů přišlo podle očekávání zamítavé stanovisko.

„Z vašich prohlášení jsme hluboce zklamaní. Tato záležitost je zcela v kompetenci UEFA, v souladu s tím se po příslušnou dobu zdržíme jakýchkoliv dalších komentářů," uvedl Celtic na svých webových stránkách.

Polákům se sen o účasti v základní skupině Ligy mistrů zřejmě definitivně rozpadl. Poslední nadějí Legie může být odvolání k Mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne, jenže i v tomto případě je šance na úspěch spíše mizivá. Za chybu funkcionářů tak ve Varšavě draze zaplatí - zatímco soupeřem Celtiku o postup do hlavní fáze Champions League bude slovinský Maribor, Legia si v play off Evropské ligy zahraje s kazašským Aktobe.

Reklama