Hlavní obsah

Ligu mistrů jsme letos schopni vyhrát my, tvrdí hvězdný útočník Paris SG Ibrahimovic

Paříž/ Praha

Dvakrát po sobě skončil se svým Paris St. Germain ve čtvrtfinále Ligy mistrů, na prahu nového ročníku je však švédský legionář ve službách francouzského mistra Zlatan Ibrahimovic přesvědčen, že letos může se svým klubem nejcennější evropskou klubovou trofej vyhrát. „Jsme schopni to dokázat, protože máme daleko víc zkušeností než v předchozích ročnících,“ tvrdí hvězdný útočník a argumentuje i posilami, které klub koupil.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Hvězda Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic.

Článek

Dvakrát po sobě doplatili na pohárovou matematiku. Na jaře v konfrontaci s Chelsea, v sezóně 2012/13 s Barcelonou. Obě čtvrtfinále Champions League skončily smírným skóre 3:3, ale protože soupeři francouzského mistra se dokázali střelecky prosadit na jeho půdě, pro Ibrahimovice a spol. putování milionářskou soutěží skončilo.

„V takové soutěži, jakou je Champions League, rozhodují i nejmenší detaily. A také trochu štěstí, které potřebujete," připomínal Ibrahimovic při reminiscencích na dvě předchozí sezóny a vyřazení ve čtvrtfinále.

„Letos jsme ale dál. Jsme zkušenější a také silnější než loni, protože příchod Davida Luize a Auriera se do výkonnosti mužstva určitě pozitivně promítne," je přesvědčen dvaatřicetiletý Švéd, že nákup brazilského legionáře z Chelsea a příchod obránce z Pobřeží slonoviny mužstvu prospěje.

Za dva roky plánuje ukončit kariéru

„V Lize mistrů se může stát cokoli, pokaždé ji nemusí vyhrát nejlepší tým. Jsou sezóny, kdy pozdější vítězové nepatřili na samém začátku k favoritům soutěže, a přesto trofej získali," naznačil Ibrahimovic, jak moc by byl rád, kdyby to byl v letošní sezóně právě případ jeho Paris SG.

Zvláště, když on sám uvažuje o tom, že za dva roky definitivně ukončí kariéru. „V Parku princů mám smlouvu ještě na dva roky. Po jejím vypršení mně bude čtyřiatřicet a už nevidím moc reálně pokračovat s fotbalem na vrcholové úrovni," naznačil „Ibra" v rozhovoru pro ESPNFC.com, že pomýšlí na fotbalový důchod a na zisk nejcennější evropské klubové trofeje mu tudíž už moc času nezbývá.

Probojuje se Paris St. Germain v letošní sezóně do finále Ligy mistrů?
Ano
34 %
Ne
66 %
Celkem hlasovalo 1733 čtenářů.

Reklama