Hlavní obsah

Žádné slitování. UEFA zamítla odvolání Legie Varšava proti vyloučení z Ligy mistrů

Nyon

Snaha Legie Varšava vrátit se zpět do bojů o Ligu mistrů zatím není úspěšná. UEFA její odvolání proti vyloučení z nejprestižnější klubové soutěže zamítla. Polský fotbalový klub, který nesouhlasil s trestem za neoprávněný start hráče ve třetím předkole elitní soutěže s Celtikem Glasgow, se nyní hodlá obrátit na mezinárodní sportovní arbitráž CAS.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Inge Jo Berget z Celtiku (zády) v souboji s Tomaszem Brzyskim z Legie.

Článek

"Kdyby UEFA našemu odvolání vyhověla, bylo by to pro fotbal nejlepší řešení. Ale jim bohužel přišlo důležitější dodržet procedurální záležitosti," řekl spolumajitel klubu Dariusz Mioduski.

Legia vyhrála první domácí zápas 4:1 a v Glasgowě vedla 2:0, když na poslední čtyři minuty nastoupil obránce Bartosz Bereszynski, který však měl pykat za červenou kartu z minulé sezóny. Celtic tak po kontumaci 3:0 a s celkovým skóre 4:4 postoupil díky gólu ze soupeřova hřiště.

Legia pak glasgowskému klubu navrhla sehrát dodatečný zápas o postup do dalšího předkola LM, což ale skotský šampión odmítl. Legia tak bude hrát ve čtvrtém předkole Evropské ligy proti kazašskému Aktobe, zatímco Celtic čeká play off Ligy mistrů s Mariborem.

Reklama

Související témata: