Hlavní obsah

Strakův plán pokazil vlastní gól: Jsem zklamaný, ale o Ligu mistrů se ještě budeme bít!

Šance na účast v prestižní Lize mistrů pro bratislavský Slovan stále žije, ale jeho český kouč si výchozí pozici pro odvetu v Bělorusku s tamním BATE Borisov představoval optimističtěji. Jeho tým doma inkasoval a vybojoval jen remízu 1:1. Trenér Straka, jenž se v minulosti probojoval do Champions League s pražskou Spartou, před zápasem avizoval, že duel s běloruským týmem rozhodne precizní defenzíva a pokud možno nula na kontě inkasovaných gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Slovanu Bratislava František Straka.

Článek

Jeho předsevzetí ale vzalo za své ještě před koncem první půle, kdy si dal vlastní gól obránce Tomáš Jablonský. „Jsem zklamaný, že jsme neuhráli nulu vzadu. Ale musíme uznat kvality BATE. Je to tým, který hraje každý rok Ligu mistrů," cituje koučova slova server sport.sk.

Naděje domácích na vyprodaných Pasienkách posílil vyrovnávacím gólem deset minut před koncem zkušený Róbert Vittek.

Napodobí Plzeň?

„Oceňuji, že jsme se dokázali bít až do konce, což bývá často rozhodující. Výsledek 1:1 je určitě zklamání, ale musíme uznat, že soupeř byl dobrý," pokračoval Straka.

Zatímco Česká republika už dávno o možnost účasti svého zástupce v Lize mistrů přišla, Slováci stále mohou sen o probojování se mezi evropskou elitu snít.

Inspirací jim může být poslední český zástupce v Champions League Viktoria Plzeň, která před třemi roky doma (v pražském Edenu)  rovněž s Borisovem remizovala 1:1 a na soupeřově půdě následně zvítězila 1:0.

„Jsem ještě ve hře, a to je důležité. Můžeme ještě o postup bojovat v odvetě. Měli jsme šance i na vítězství, ale na kdyby se nehraje. Budeme se o postup bít. Uděláme všechno, aby se nám to podařilo," dodal Straka.

Postoupí Slovan Bratislava do základní skupiny Ligy mistrů?
Ano
55,1 %
Ne
44,9 %
Celkem hlasovalo 3498 čtenářů.

Reklama