Hlavní obsah

Mourinhův učeň prožívá snový začátek sezóny. Teď má s Petrohradem nakročeno do Ligy mistrů

Mourinhův portugalský učeň André Villas-Boas prožívá doslova snový začátek nové sezóny. Po nepovedeném angažmá na ostrovech, kde neuspěl ani v Chlesea, ani v Tottenhamu přesídlil do Ruska a jak se zdá, dokonale se už na tamní poměry a fotbal adaptoval. Alespoň výsledky jeho Zenitu Petrohrad o tom svědčí.

Foto: Sport.cz

Mourinhův učeň André Villas-Boas zažívá v Petrohradě vydařený vstup do sezóny.

Článek

Skandální chování fanoušků Petrohradu

Po prvních kvalifikačních zápasech play off Ligy mistrů má Villas-Boas nakročeno do hlavní soutěže. Vyhrál totiž v Belgii nad Standardem Lutych 1:0 a před domácí odvetou příští týden se mu čtvrtá účast v nejprestižnější evropské klubové soutěži doslova nabízí.

„Ještě tam ale nejsme, odveta bude stejně obtížná, jako první zápas v Belgii. S výkonem svého mužstva jsem ale spokojený. Jen škoda, že jsme nepřidali druhou branku, protože šance jsme k tomu měli a mohli tak mít v domácím střetnutí ještě příjemnější pozici," nechal se slyšet šestatřicetiletý portugalský trenér, který začínal jako asistent José Mourinha v Portu, aby poté svého učitele vystřídal a dovedl klub k vítězství v portugalské lize i Evropské lize.

Potřeboval se v Rusku rozkoukat

Teď v Rusku dokazuje, že míní dál kráčet v Mourinhových stopách. „Potřeboval jsem se v Rusku rozkoukat, zvyknout na zdejší mentalitu a myšlení, poznat a pochopit, jak to v zdejším fotbale chodí. Na novou sezónu už jsem dokonale připravený," hlásil před startem ruské ligy.

Už v minulé sezóně měl k ruskému titulu blízko, jenže v posledním kole prohrával jeho tým v posledním kole doma s Dinamem Moskva 2:4. Fanoušci vidinu rozplývajícího se titulu neunesli, tři minuty před koncem vnikli před policejní kordón na hřiště a jeden z nich udeřil do hlavy obránce hostů Vladimira Granata.  Utkání bylo kontumováno 0:3 ve prospěch hostů, takže primát slavilo CSKA Moskva.

První čtyři kola nového ligového ročníku dávají ale Villas-Boasovi za pravdu. Zenit Petrohrad vyhrál všechny čtyři zápasy a vede tabulky s plným bodovým ziskem a skóre 15:2. To proto, že třeba Torpedo Moskva rozstřílel vysoko 8:1.

„Vstup do soutěže jsme měli skutečně impozantní, ale nějaké sebeuspokojení není na místě. Liga je teprve na začátku. Před námi jsou v této sezóně dva hlavní cíle - bojovat o titul a dostat se do Champions League a tam uspět ve skupině," krotí Villas-Boas fotbalovou euforii, která v Petrohradě už zase samozřejmě vládne.

Reklama

Související témata: