Hlavní obsah

Liga mistrů začíná! Vaclík bude napoprvé čelit Ronaldovi

neu,ramPrávo

Ruleta fotbalové Ligy mistrů se roztáčí, dnes začínají boje v základních skupinách. Křest ohněm čeká brankáře Tomáše Vaclíka, který se při své premiéře v prestižní soutěži postaví s Basilejí obhájci Realu Madrid v čele s Cristianem Ronaldem.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo a spol. prověří v Lize mistrů brankáře Vaclíka.

Článek

„Strašně se těším a doufám, že to dobře dopadne. Bude to ale složité, narazíme na fantastický tým," uvedl Vaclík, který odešel v létě ze Sparty.

Reprezentační dvojka stojí před životním zápasem. Dosud jím byl duel na Chelsea v Evropské lize na jaře 2013, oproti střetu s Bílým baletem však šlo o nevýznamnou epizodu. Teď je ve hře mnohonásobně víc peněz, prestiže i výzev. Ta největší zní: uhájit čisté konto.

Ovšem pokud proti vám stojí několik mistrů světa s držitelem Zlatého míče za loňský rok Ronaldem... „Nula by byla samozřejmě fantastická, jenže nemůžu nevidět, kdo bude na druhé straně. Ronalda považuju za nejlepšího hráče světa," podotkl 25letý Vaclík, který by přivítal, pokud by v brance Realu stál Iker Casillas. „Dlouhodobě ho uznávám, dokázal toho strašně moc," vysvětlil Vaclík.

Bude chytat Casillas

Přání se mu nejspíš vyplní, neboť kouč Realu Carlo Ancelotti včera důrazně odmítl volání španělských médií po změně mezi tyčemi. To zesílilo po sobotní prohře s Atlétikem Madrid (1:2), kdy fanoušci Casillase vypískali kvůli prvnímu obdrženému gólu, podle nich lacinému.

„Otázka brankářské jedničky pro mě neexistuje, číslem jedna je Iker," prohlásil italský trenér, který čelí tlaku i kvůli neúspěšnému vstupu do sezóny. Bílý balet prohrál dva ze tří úvodních zápasů španělské ligy, nezvládl souboj o domácí Superpohár s Atlétikem. „Máme vynikající tým, potřebujeme jen vylepšit pár detailů, což také uděláme," konstatoval suše Ancelotti.

Přestože Real není ve vrcholné formě, je jisté, že se má Vaclík nač těšit. Společně s ním může na San Bernabeu vyběhnout i obránce Marek Suchý, který ale víkendový zápas švýcarské ligy proti Grasshoppersu (porážka 1:3) proseděl na lavičce. Z dalších Čechů jsou na scéně Ligy mistrů už jen Tomáš Rosický, jehož Arsenal dnes hraje v Dortmundu, a Petr Čech, který s Chelsea přivítá zítra Schalke. Jenže Čech uvízl v roli dvojky a Rosický nebyl o víkendu ani na lavičce.

Liga mistrů – dnešní program (začátky ve 20.45)
Skupina A:
Olympiakos Pireus–Atlético Madrid
Juventus Turín–Malmö FF
Skupina B:
Liverpool–Ludogorec Razgrad
Real Madrid - Basilej (Vaclík, Suchý) (vysílá Prima Cool)
Skupina C:
Monako–Leverkusen (sudí Královec)
Benfica Lisabon– Petrohrad
Skupina D:
Galatasaray Istanbul–Anderlecht Brusel
Dortmund–Arsenal (Rosický)

Reklama

Související témata: