Hlavní obsah

Náhradní sudí pomohl Chelsea, stěžují si v Německu. Ale jsem hrdý, říká kouč Schalke po remíze

Londýn

Vyválčili výsledek, který málokdo čekal. V Gelsenkirchenu jsou nadšeni z remízy 1:1 na hřišti Chelsea v úvodním utkání základní skupiny fotbalové Ligy mistrů. A pro Schalke mohlo být snad ještě lépe. Jenže chorvatský sudí Ivan Bebek nechal pokračovat ve hře, když v 11. minutě Cesc Fábregas fauloval Maxe Meyera a z následné akce padl vedoucí gól Londýňanů.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Schalke Klaas-Jan Huntelaar střílí vyrovnávací gól Schalke 04 na hřišti Chelsea.

Článek

„Falešný sudí odpískal falešný gól,“ píše v titulku německý Bild s tím, že arbitr přehlédl jasný nedovolený zákrok. Připojuje se k tomu v podobném duchu i komentář na klubovém webu.

Zápas měl podle německých médií nejprve pískat Srb Milorad Mažič, jenže ten neměl platné vízum pro Velkou Británii, a tak přišel na řadu Chorvat Ivan Bebek, který měl řídit až čtvrteční zápas Gladbachu s Villarrealem v Evropské lize.

„Nevím, proč nepískal faul. Normálně to je i za žlutou kartu. Ale nenaděláte nic. Tým ovšem zareagoval velmi dobře,“ říkal nedovoleně atakovaný Meyer.

Jens Keller, kouč hostů, se snažil zůstat nad věcí a rozplýval se z výkonu svého týmu. „Jsem nesmírně hrdý,“ poznamenal po boji pro klubový web. Měl přitom řadu problémů se složením týmu vzhledem k absenci řady hráčů. Do středu obrany musel záložník Roman Neustädter místo Benedikta Höwedese, nezvykle na kraji defenzívy hrál Marco Höger.

Mourinho vsadil na Drogbu 

„Samozřejmě nám bylo jasné, že je to problém. Ale i když jsme prohrávali 0:1, zůstávali jsme ve hře, za této situace vždy můžete myslet na vyrovnání a povedlo se to,“ liboval si Klaas-Jan Huntelaar, autor branky Schalke, které se postaralo o doplnění série povedených výsledků německých týmů proti zástupcům Premier League (Dortmund - Arsenal 2:0, Bayern - Manchester City 1:0).

„Je to opravdu těžce vybojovaný bod,“ oddechl si nakonec brankář Ralf Fährmann, když po vyrovnání už nekapituloval.

„Pro nás je to frustrující, mohli jsme vyhrát. Měli jsme další šance,“ viděl kouč Chelsea José Mourinho, který do základu nenasadil kanonýra Diega Costu. Do utkání vyslal Didiera Drogbu. „Hráčům těžko můžu něco vytýkat,“ byl trenér navenek spokojen s výkony svých svěřenců.

„Doma bychom měli vyhrávat, to jsme také chtěli. Teď musíme dál pokračovat v práci v neděli nás čeká Manchester City,“ pravil brankář Thibaut Courtois bez náznaku toho, že by snad měl alespoň na jeden zápas uvolnit místo v bráně Petru Čechovi, jak se o tom začalo v posledních dnech spekulovat.

Reklama

Související témata: