Hlavní obsah

Souboje gigantů? Bundesliga zastínila Premier League

Nebylo to vítězství drtivé, ale přesto zcela zřetelné. Německé týmy třikrát narazily na zástupce z anglické Premier League a souboj zástupců dvou prestižních fotbalových soutěží na evropské scéně vyzněl pro ně. Bayern doma porazil Manchester City 1:0 a Dortmund Arsenal 2:0. Schalke k tomu na úvod bojů v základních skupinách Ligy mistrů vyválčilo cennou remízu 1:1 na hřišti Chelsea, a to ještě vedoucímu gólu Londýňanů předcházel Fábregasův faul.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Jerome Boateng (druhý zprava) se raduje z gólu, kterým zařídil výhru Bayernu nad Manchesterem City. Uprostřed kouč Pep Guardiola, vlevo náhradní brankář Pepe Reina.

Článek

„Ne zrovna přesvědčivé výkony týmů z Premier League v zápasech úvodního kola,“ poznamenal na twitteru slavný Gary Lineker.

Los kluby ze dvou uznávaných a podle mnohých nejkvalitnějších lig svedl do jedné skupiny hned třikrát. A hned v prvním kole na sebe také narazily. Jen Leverkusen a Liverpool unikly vzájemnému poměření. A Reds jako jediní z ostrovů v prvním kole vyhráli (ovšem lopotně nad Razgradem 2:1), Leverkusen pro změnu jako jediný z německých celků prohrál (0:1 na půdě Monaka).

V Německu jsou obě vítězství mimořádně ceněna. „Vyhráli jsme nad absolutním top týmem,“ připomněl Philipp Lahm, kapitán Bayernu. „Měli jsme hodně šancí a věřili, že to tam spadne a vyhrajeme,“ oddechl si střelec jediné branky Jerome Boateng. Dlouho odolávající gólman Joe Hart byl překonán až v samém závěru.

To Arsenal byl „načatý“ už mnohem dříve. Proti Dortmundu nepředvedl nic. „Na to se pěkně dívá, to je ta nejlepší práce, jakou můžete mít,“ liboval si nad svojí pozicí na lavičce dominující Borussie kouč Jürgen Klopp.

Fandové v Německu už zase mohou snít třeba i o bundesligovém finále LM, které bylo realitou v roce 2013 (Bayern - Dortmund 2:1), aby hned o sezónu později byl boj o trofej pro změnu čistě španělský (Real Madrid - Atlético Madrid 4:1 po prodl). Kdo je na řadě letos?

Reklama