Hlavní obsah

Bojovali jsme s vášní, vůlí a srdcem, těšilo Guardiolu po výhře nad Citizens

Mnichov/Praha

Zatímco kouč mnichovského Bayernu Pep Guardiola pocítil po Boatengově vítězné trefě v poslední minutě obrovskou úlevu, pro jeho šestadvacetiletého svěřence znamenal gól v síti Manchesteru City slastnou satisfakci. V barvách Citizens si prožil v sezóně 2010/11 frustrující období a teď je v úvodním zápase nového ročníku Ligy mistrů porazil. A brankou v poslední minutě k tomu. „Byl to strašně těžký zápas, o to větší radost mám, že jsem ho právě já rozhodl,“ svěřoval se Jerome Boateng.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Jerome Boateng se raduje z gólu, kterým zařídil výhru Bayernu nad Manchesterem City. Uprostřed kouč Pep Guardiola, vlevo náhradní brankář Pepe Reina.

Článek

Gólman anglického mistra Joe Hart měl v mnichovské Allianz areně výjimečný den a chytal skutečně znamenitě. On to byl, kdo ve šlágru skupiny E mezi Bayernem a Manchesterem City držel v závěru svůj tým nad vodou, díky němu sahali ostrované po bezgólové remíze.

„Už koncem uplynulé sezóny podával vynikající výkony a teď znovu jen potvrdil, že je skvělým gólmanem mezinárodní úrovně," chválil ho Pellegriniho asistent Ruben Cousillas, samo sebou také frustrovaný z toho, že jeho tým na vytouženou remízu nedosáhl.

Přitom k ní měl hodně blízko. Jenže proti střele Boatenga, která se otřela o Götzeho, byl i Hart bezmocný.

Problémy dělali Nasri a Navas, viděl Guardiola

„Míč mi sedl naprosto dokonale, byla to trefa ve správnou chvíli," liboval si střelec, který nakonec přece jen rozjásal chrám Bayernu. „Měli jsme spoustu šancí, ale využít jsme jich nedovedli. Hart byl pokaždé proti. O to větší radost mám, že jsem právě já těžké utkání rozhodl a své bývalé mužstvo porazil."

Španělský kouč na lavičce Bayernu Pep Guardiola měl radost podobnou. „V úvodu jsme měli hodně problémů s hrou soupeře, s Nasrim a Navasem především. Manchester byl v těchto fázích lepší. Teprve když jsme pozměnili naši hru ve středu pole, změnil se i vývoj utkání," přiznával.

„V závěrečné čtvrthodině jsme ale už hru plně ovládli a přichystali si hodně střeleckých příležitostí, jenže prosadit se proti protivníkovi takového kalibru není vůbec snadné."

Citizens stále mezi kandidáty na vítězství v soutěži

Zisk tří bodů na úvod skupiny je pro Bayern, v jehož základní sestavě chyběl jak zraněný Robben, tak i Ribéry, podle Guardioly moc a moc důležitý.

„Pokud bychom hned v prvním zápase doma jen remizovali, byla by naše situace hodně těžká, neboť o postup se v ní bude bojovat až do posledního zápasu. S o to větší vášní, vůlí a hlavně srdcem jsme proto hráli, neboť jsme věděli, o jak důležité tři body jde."

Guardiola navzdory výhře nad Manchesterem City nezastíral, že právě anglický mistr je podle něho jedním z uchazečů na triumf v letošním ročníku Champions League.

„Podle mého skromného názoru může tentokrát vyhrát Ligu mistrů šest, nebo dokonce sedm mužstev. Citizens mezi ně docela určitě patří."

Reklama

Související témata: