Hlavní obsah

Mourinho po remíze se Schalke zuřil: Už se mě neptejte na brankáře!

Londýn

V anglické lize ještě neztratili ani bod, jenže vstup do nového ročníku Champions League fotbalistům Chelsea nevyšel podle představ. Po středeční remíze 1:1 na Stamford Bridge proti Schalke 04 navíc musel manažer Blues José Mourinho krotit anglické reportéry, kteří po několika hodinách opět rozvířili téma brankářů londýnského celku.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho během utkání Ligy mistrů se Schalke 04.

Článek

Mourinho, který v úterý před zápasem naznačil, že by mohl dát šanci Petru Čechovi, se nakonec znovu rozhodl postavit belgického mladíka Thibauta Courtoise. Ten pravidelně hraje od začátku nové sezóny, a jak to vypadá, na nastalé situaci se jen tak něco nezmění.

Portugalský kouč je známý tím, že se s novináři často nepáře. A neustálé dohady o tom, kdo bude střežit branku Chelsea, už ho unavují.

„Na otázku brankářů se mě ptáte každý týden. To nemohu akceptovat. Když to budete dělat dál, začnete se mě ještě ptát na levého beka, proč toho či onoho stopera a tak dále. Je to moje volba. Můžete si o tom spekulovat, ale já už jsem své řekl,“ prohlásil Mourinho.

Trenér Blues pouze zopakoval, že je nadšený z toho, jaké dva vynikající gólmany má ve svém mužstvu. „Řekl jsem, že mám k dispozici dva výborné brankáře. Courtoise i Čecha řadím mezi trojici nejlepších gólmanů na světě. Pro mě i pro Chelsea je to fantastická situace,“ zdůraznil Special One svá dřívější slova.

Dostane Petr Čech na podzim šanci v některém utkání Ligy mistrů nebo Premier League?
Ano, jeho čas ještě přijde
17,3 %
Zachytá si pouze v některém z anglických pohárů
26,9 %
Ne, Courtois už ho do branky nepustí
55,8 %
Celkem hlasovalo 31746 čtenářů.

Reklama

Související témata: