Hlavní obsah

Liverpool vstoupil do boje o Ligu mistrů výhrou 3:0

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu zahájili boj o postup do hlavní soutěže Ligy mistrů vítězstvím 3:0 nad velšským šampionem TNS Llansantfraid. Všechny branky obhájců trofeje vstřelil kapitán Steven Gerrard, který se teprve před pár dny dohodl s klubem na prodloužení smlouvy. Český útočník Milan Baroš do hry nezasáhl.

Článek

Už před zápasem se objevily spekulace, že trenér Rafael Benítez českého hráče na hřiště nepošle. Stále se totiž může stát, že Baroš klub opustí a pokud by dnes nastoupil, už by v celé sezóně nemohl za jiné mužstvo v evropských pohárech hrát. To by výrazně snížilo jeho cenu na přestupovém trhu.

Liverpool, který se z Premier League do Ligy mistrů nekvalifikoval a šanci bojovat o ni v předkolech dostal díky výjimce od UEFA, zvládl duel s velšským outsiderem i bez Baroše.

Gerrard otevřel skóre v 8. minutě po přiťuknutí od Morientese,  jenž si odbyl pohárovou premiéru za Liverpool. Na tažení Reds za triumfem v minulém ročníku Ligy mistrů se po lednovém přestupu z Realu Madrid ještě podílet nemohl.

Druhý gól přidal anglický záložník za necelou čtvrthodinu, když přeloboval gólmana Dohertyho. Ten pak ještě pochytal řadu šancí Liverpoolu. Gerrard završil hattrick minutu před koncem střelou z dálky. Odveta ve Walesu se bude hrát v úterý.

Výsledky - 1. předkolo, první zápasy:
FC Liverpool - TNS Llansantffraid (Wal.) 3:0 (2:0)
Branky: 8., 21. a 89. Gerrard.
Glentoran Belfast (Sev. Ir.) - FC Shelbourne (Ir.) 1:2 (0:0)
Branky: 78. Ward - 55. a 64. z pen. Byrne.
HB Tórshavn (Faer. ostr.) - FBK Kaunas (Lit.) 2:4 (1:3)
Branky: 29. Thorsteinsson, 47. Jespersen - 2. a 25. Velička, 35. Klimek, 48. Zelmikas.
ND Nova Gorica (Slovin.) - FK Tirana (Alb.) 2:0 (0:0)
Branky: 65. Kovačevič, 81. Birsa.
F91 Dudelange (Luc.) - NK Zrinjski (Bosna) 0:1 (0:1)
Branka: 23. N. Marič.
Haka Valkeakoski (Fin.) - Pjunik Jerevan (Arm.) 1:0 (1:0)
Branka: 25. Pasoja.

Reklama