Hlavní obsah

Poplach na Rudém náměstí. Fotbalisty Bayernu vyhnali v Moskvě v noci na ulici

Moskva

Nepříjemné překvapení čekalo na fotbalisty Bayernu Mnichov v ruské metropoli. Bavorský tým se ubytoval před utkáním Ligy mistrů proti CSKA Moskva v hotelu na Rudém náměstí, z něhož se musel ale v nočních hodinách nečekaně rychle poroučet na ulici. V hotelu totiž cosi spustilo požární alarm a kompletní osazenstvo muselo být evakuováno.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov.

Článek

Hrozba se naštěstí ukázala jako planá. Někteří hráči i kouč Pep Guardiola se nechali vyfotit, jak stojí v potemnělých moskevských ulicích zabaleni do dek a čekají na návrat do svých luxusních pokojů.  Hodinu před půlnocí už přišla pro fanoušky Bayernu definitivně uklidňující zpráva.

"Byli jsme ujištěni, že je vše v pořádku. Hráči i realizační tým už jsou zpět na hotelu. Zítra dostanou hráči hodinu spánku navíc. Dobrou noc z Moskvy," hlásil oficiální klubový účet na twitteru.

Bayern si víkendovou výhrou nad Kolínem (2:0) pojistil vedení v bundeslize a v podobném duchu by rád pokračoval i v základní skupině Ligy mistrů, v níž se stejně jako loni potkává s CSKA a Manchesterem City. V samotném utkání, čeká na fotbalisty další zvláštnost. Kvůli rasistickým projevům fanoušků CSKA v minulé sezóně se bude hrát před prázdným hledištěm.

Bayern v minulé sezóně oba zápasy nad CSKA vyhrál, moskevský tým navíc začal letošní ročník debaklem na hřišti AS Řím 1:5. "Očekávám, že moskevský tým se bude chtít po porážce v Římě ukázat v mnohem lepším světle. Bude to pořádně žhavý zápas, zvenčí to tak možná nevypadá, ale na hřišti to tak určitě bude," předvídá sportovní ředitel Bayernu Matthias Sammer.

Reklama

Související témata: