Hlavní obsah

Ibrahimovic proti Messimu a Neymarovi? Na tuhle lahůdku zapomeňte

Paříž/Praha

Šlágr je to v každém případě, ale přece jen mu bude něco chybět. Tedy spíš někdo. Zlatan Ibrahimovic pro zranění nebude hrát v úterý večer v pokračování fotbalové Ligy mistrů v dresu Paris St. Germain proti Barceloně, klubu, s nímž se před čtyřmi lety nerozešel tak úplně v dobrém. I po dlouhé době si občas neodpustí rýpavé seknutí ostrými slůvky.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic v utkání Ligy mistrů proti Ajaxu. Proti Barceloně si ale nezahraje.

Článek

Švédský útočník kvůli problémům s patou vynechal poslední dva zápasy a do úterního taháku, byť se na něj musel těšit zcela mimořádně, se nestihl vyléčit. A pro pařížský klub to je rána. Bez Ibrahimovice vyhrává výrazně méně než obvykle - jen 40 procent duelů.

„Ztráta to je, ale Paris St. Germain není jen Ibrahimovic. V téhle sezóně klidně může vyhrát i celou Ligu mistrů,“ zůstává obezřetný trenér Barcelony Luis Enrique.

Francouzský mistr je doma v pohárech těžko k překonání. Dobýt jeho půdu se nepovedlo nikomu už 29 utkání v řadě. Navíc Pařížané touží po odvetě za vyřazení ve čtvrtfinále LM 2012/13, kdy skončili jen kvůli nižšímu počtu vstřelených branek venku.

Trenéři se kdysi potkali jako spoluhráči

Ale pozor: těch absencí u domácích může být v úterý ještě více. Ohrožen je start dalších es Lavezziho a Thiaga Silvy. K tomu poslední bilance spíše jen průměrná. Hráči PSG jen remizovali v šesti z dosavadních devíti soutěžních zápasů sezóny. I v prvním duelu LM s Ajaxem (1:1).

„Nebude to snadné a my to víme,“ shrnuje všechny vlastní trable a sílu soupeře kouč Paris SG Laurent Blanc, který se v katalánském dresu sešel v sezóně 1996/97 jako hráč s Enriquem, jehož tým se teď skvěle rozjel.

V sedmi zápasech nové sezóny neinkasoval a v součtu s koncem minulého soutěžního ročníku drží čisté konto už 671 minut. A Neymar a Messi jsou ve formě. Brazilec dal svůj první hattrick ve španělské lize při sobotní výhře nad Granadou (6:0), Messi se dvěma zásahy posunul o gól přes hranici 400 vstřelených branek v kariéře. Lahůdka v podobě přímé konfrontace s Ibrahimovicem ale zůstane fotbalovým příznivcům zapovězena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články