Hlavní obsah

Dokud mě Abramovič nevyhodí, z Chelsea neodejdu, rozpovídal se Mourinho

Fotbalisty Chelsea čeká dnes druhé vystoupení v základní skupině Ligy mistrů na hřišti Sportingu Lisabon a Blues si v něm dělají zálusk na premiérové tři body, čímž by napravili úvodní domácí nezdar se Schalke (1:1). Trenér José Mourinho se vrací do vlasti a kromě tradičních předzápasových záležitostí se trochu nečekaně rozpovídal o své další budoucnosti, kterou i nadále spojuje s týmem ze Stamford Bridge.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér José Mourinho z Chelsea jen tak neodejde.

Článek

Mourinho se před minulou sezónou vrátil do známého prostředí, v Chelsea už působil v letech 2004 až 2007 a Blues zůstává věrný i nadále.

„Chelsea je pořád mojí prioritou. Nikdy jsem nepřemýšlel nad zájmem jiných klubů. Nicméně je to fotbal a vím, že když pět, osm let nic nevyhrajeme, už tady nebudu," prohlásil jednapadesátiletý kouč.

„Neexistuje žádné místo, které by mě motivovalo víc, než práce v Blues. Odejdu jedině v případě, že mi pan Abramovič zavolá a sdělí, že je po všem," ujistil fanoušky londýnského klubu.

Portugalský manažer se vrací do rodného Lisabonu a v úterý večer ho na Estádio José Alvalade čeká známý protivník. Mourinho totiž odstartoval svou profesionální kariéru právě ve Sportingu. V devadesátých letech minulého století byl tlumočníkem kouče Bobbyho Robsona, který si ho později přivedl i do Porta.

Costa v základu, Čech zřejmě na lavičce

„Jsem hrdý, mám se čím chlubit," usmíval se Mourinho na předzápasové tiskové konferenci. „Na začátku své kariéry jsem dělal všechno proto, abychom byli úspěšní. Jediné špatné vzpomínky mám na chvíli, kdy jsme tým opustili. Ale necítím žádnou zášť. Už je to dlouho, co jsem v Lize mistrů potkal portugalský tým. Myslím, že tak osm let. Vrátil jsem se moc rád. Kdybych si mohl vybrat, které dva týmy postoupí ze skupiny G, tak by to byly Chelsea a právě Sporting," dodal portugalský manažer.

Ve večerním utkání (on-line ve 20:45 na Sport.cz) chce zvítězit a proto na hrot nasadí španělského kanonýra Diega Costu.

„Existuje tu riziko, ale bude hrát a uvidíme, jestli pak bude fit i o víkendu na Arsenal. Liga mistrů je pro nás moc důležitá a proto chci dát prostor nejsilnější možné sestavě," uvedl Mourinho, který nemá k dispozici zraněného útočníka Didiera Drogbu a znovu na lavičku náhradníků nejspíš usadí brankáře Petra Čecha.

Jak dlouho zůstane José Mourinho manažerem Chelsea?
Skončí ještě v průběhu letošní sezóny
5,8 %
Odejde po konci ligového ročníku
3 %
V Chelsea vydrží i další sezónu
14 %
Trenérem Blues bude ještě několik let
77,2 %
Celkem hlasovalo 4720 čtenářů.

Reklama

Související témata: