Hlavní obsah

Nevyprodáte Ligu mistrů a chcete rozšiřovat stadión, vysmál se Citizens obránce Ferdinand

Manchester/Praha

Nejen vedení Manchesteru City, ale i fanouškům Citizens se vysmála legenda anglického fotbalu Rio Ferdinand. To proto, že mistrovský klub přišel před nedávnem s projektem, jak kapacitu svého Etihad Stadium rozšíří o osm tisíc sedadel, aby se na tribuny vešlo alespoň 55 tisíc fanoušků, ale přitom nedokáže vyprodat ochozy ani při zápase Ligy mistrů s AS Roma. „Proč rozšiřovat stadión? Pro koho?“ napsal bývalý kapitán konkurenčního Manchesteru United na svůj twitterový účet.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Obránce Queens Park Rangers Rio Ferdinand (vlevo) v souboji s útočníkem Stoke Peterem Crouchem.

Článek

Návštěva na důležitý duel Ligy mistrů mezi Citizens a AS Roma byla na anglické zvyklosti skutečně žalostná. Sledovalo ho jen 37 509 diváků, přičemž současná kapacita Etihad Stadium je o deset tisíc míst větší.

„Kolik prázdných míst je na zápase City - AS Řím...Velký zápas v Lize mistrů a fanoušci raději doma sledují Ramseyho kuchyni nebo něco," podivoval se v narážce na oblíbený televizní pořad pětatřicetiletý Ferdinand působící nyní v Queens Park Rangers, že utkání nebylo vyprodané.

Přitom v červnu prezentovalo klubové vedení Citizens projekt na rozšíření tribun, aby pojaly 55 tisíc diváků. Rekonstrukce by měla proběhnout během letní přestávky a všechny práce by měly být hotové do začátku nového ročníku Premier League.

„Proč rozšiřovat stadión? Pro koho?" vysmál se Rio Ferdinand, který za rivala z Old Trafford sehrál 455 zápasů, šestkrát s ním vyhrál Premier League, jednou FA Cup a třikrát Ligový pohár, velikášským plánům v reakci na to, že při zápase s AS Řím zůstalo deset tisíc sedadel prázdných.

Reklama

Související témata: