Hlavní obsah

Nasázel Turkům hattrick, přesto si Welbeck prožil chvíle smutku. Zapomněl si totiž vzít balón

Londýn/Praha

Trauma způsobené sobotní remízou v severolondýnském derby s Tottenhamem zahnali fotbalisté Arsenalu tím nejlepším možným způsobem. Vysokou výhrou a na scéně Ligy mistrů k tomu. A navíc hattrickem nové akvizice Welbecka, který dokázal, jak platnou posilou se pro Gunners může stát. „Dokud jsme hráli v plném počtu, měli jsme nad zápasem plnou kontrolu a podávali výborný výkon,“ kvitoval trenér Arséne Wenger partii svých svěřenců s Galatasaray Istanbul.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Útočník Arsenalu Danny Welbeck (vpravo) střílí gól proti Galatasaray.

Článek
Fotogalerie

Problémů se sestavou měl kouč Kanonýrů spoustu, kapitána české reprezentace Tomáše Rosického však ani tentokrát do základní jedenáctky nezařadil. Nechal ho jen na lavičce náhradníků a na hřiště ho poslal až dvacet minut před koncem, kdy domácí hrající už jen v deseti vedli 4:1.

Právě díky hattricku Welbecka, kterého Wenger koupil před sezónou z konkurenčního Manchesteru United za 16 miliónů liber v úplně poslední den přestupního termínu. Ten se mu hned v druhém zápase Ligy mistrů za důvěru odvděčil.

„Trenér mi dal příležitost na hodně preferovaném místě sestavy a budu dělat vše proto, aby byl spokojený a já mu důvěru splatil," ujišťoval šťastný střelec do kamer Sky Sports, ale v ten moment se zarazil.

„Zapomněl jsem si vzít balón, který by mi připomínal tři góly, jež jsem vůbec poprvé v jednom zápase dal. Nejsem holt na podobné chvíle zvyklý," litoval.

Skvělý výkon, komentoval Wenger Welbeckův výkon

"Danny je skvělý hráč, což po mnoho let v Manchesteru United prokazoval," chválil spoluhráče Oxlade-Chamberlain, který Welbeckovi na třetí gól nahrával.

„Podal skvělý výkon. Prokázal nejen agresivitu, rychlost a tah na bránu, ale i střelecký instinkt zabijáka. Hattrickem završil dobrou práci celého týmu," přidával na adresu třiadvacetiletého Daniela Welbecka kouč Wenger, pro něhož znamenala konfrontace s tureckým protivníkem velký den. Nejen proto, že skončila jasnou výhrou 4:1, ale i proto, že ve středu tomu bylo přesně osmnáct let, co francouzský kouč do Arsenalu přišel.

Szczesnému nic nevyčítal

I proto byl dobře naladěný, i proto třeba odmítl kritizovat polského gólmana Wojciecha Szczesného, jenž fauloval Buraka Yilmaze a byl vyloučený. Wenger mu nic nevyčítal, ačkoliv šlo již o pátou červenou kartu v sedmi posledních zápasech Champions League, s níž se museli Kanonýři vyrovnávat.

„Větší chybou než jeho faul byla naše zbytečná ztráta míče na vlastní polovině a nedůsledné bránění. Pro něho to bylo těžké, protože šlo o zlomek vteřiny, o který přišel do souboje později," omlouval Szczesného a jedním dechem chválil jeho náhradníka Ospinu, který v závěru střetnutí hned několika skvělými zákroky mužstvo podržel.

„Po vyloučení Szczesného se ukázalo, jak rychle lze ztratit kontrolu nad utkáním. Zvláště v Lize mistrů, kde se žádný soupeř nevzdává. Permanentní nadvládu nad hrou můžete mít jen tehdy, pokud se plně soustředíte od první do poslední minuty," poznamenával Wenger.

Reklama