Hlavní obsah

Suverénní Vaclík, Suchý a spol. naštvali Balotelliho. V Basileji si libují nad skalpem Reds

První nepovedené vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid (prohra 1:5) je odčiněno, fotbalisté Basileje totiž ve středečním duelu na domácí půdě porazili jiný věhlasný celek Liverpool 1:0 a po zápase se jim dostalo zasloužené chvály. Basilej ani na sedmý pokus v milionářské soutěži neprohrála s anglickým soupeřem, o což se výrazným způsobem zasloužili i dva Češi v sestavě Bebbi Tomáš Vaclík s Markem Suchým.

Foto: Peter Klaunzer, ČTK/AP

Liverpoolský útočník Mario Balotelli byl po utkání v Basileji zklamaný, Reds na brankáře Tomáše Vaclíka recept nenašli.

Článek
Fotogalerie

Basilej hrála s Reds po celý zápas vyrovnanou partii, trápící se anglický celek ale nepouštěla do výrazných gólových šancí a po brance kapitána Strellera z 52. minuty se radovala z nejtěsnějšího možného vítězství.

„Tohle Vaclík ani nečekal. V prvním poločase skoro neměl co na práci," zhodnotil výkon někdejšího sparťanského brankáře deník Blick. „Suverénní Vaclík zastavil všechno, co na něj letělo. Jen jednou měl štěstí - při Balotelliho přímém kopu," přidal se v kladném hodnocení server sport.ch.

Kvalitní výkon odevzdal i druhý český zástupce Marek Suchý. „Zkraje působil trochu nervózně, ale jeho výkon rostl a rostl. Ve spolupráci s Schörem měli Balotelliho pod kontrolou. Hvězdného útočníka pořádně naštvali," shodli se švýcarští novináři.

Rodgers: Hráli jsme hrozně

Basilej v minulosti přehrála takové velikány jako jsou Chelsea nebo Manchester United, ve středu přidala skalp dalšího věhlasného anglického týmu z Liverpoolu. „Je to skvělé vítězství, navíc si myslím, že je zasloužené. Byli jsme pečliví v defenzivě a hráli odvážně dopředu. Hlavní je, že máme tři body a jsme zase ve hře o postup," radoval se trenér švýcarského celku Paulo Sousa.

Jiným tónem pochopitelně mluvil jeho protějšek Brendan Rodgers. „Co k tomu říct? Prvních 25 minut jsme hráli hrozně špatně, pak se náš výkon sice trochu zvedl, ale celkově to bylo dost slabé a Basileji jsme výhru hodně ulehčili, hlavně při inkasovaném gólu. Ani nemohu být spokojený - takový výkon prostě v Lize mistrů neobstojí. Musíme vyhrát všechny domácí zápasy a věřit, že to bude stačit na postup," uvedl zklamaný kouč Liverpoolu.

Postoupí fotbalisté Basileje ze základní skupiny B do vyřazovací části Ligy mistrů?
Ano
41,5 %
Ne
58,5 %
Celkem hlasovalo 2280 čtenářů.

Reklama